Głośniki przód
-
Ja tez chcialem tanio i w miare dobrze, wiec zalorzylem sobie "jajka" w polce i gra bardzo dobrze jak za te pienadze (pioneer 280W). Nie mam narazie zadnych zwrotnic , wzmacniaczy, subwooferow i gra na ta klase glosnikow dobrze. Planuje dodac cos ale to w swoim czasie:) (Aha koszt tych glosnikow + kable + montazem ok 300zl)
-
no nie koniecznie. tak jak napisalem ja mam glosniki za 230zl i je katuje juz od roku, a kumpel kupil magnaty za chyba 400zl (cos okolo) i charczaly mu po miesiacu. A fakt ze te glosniki w tym przedziale cenowym (powiedzmy do 1000zl) sa podobnej klasy ( nie mowie tu o jakichs "papierowach" norauto czy cos w tym stylu)
Z tego co sie orientuje to Jbl ("jajka") tez bardzo ladnie graja i sa cenowo troszke drozsze.
A jezeli patrzec na porzadny sprzet hehe to kilkadziesiat tysiecy zlotych trzeba wydac... niestety <!-- s:( --> ale na poczatek nie trzeba udawac audiofila. Trzeba brac to pod uwage ze chodza male kutasy wybijaja szyby w autach i wtedy .... mozna sie pociac jak ma tzn mialo sie porzadne audio.
-
Łukasz podjedż do janek koło geanta tam ci doradz± i sprzętowo i cenowo <!-- s:D -->
-
Nie pamiętam nazwy ale jad±c od wawyto po lewej stronie na końcu ostatni sklep, zreszt± jutro ci napisze bo dzisiaj to sprawdze <!-- s:D -->
-
NO COMENT
-
[quote="grzesiek"]Piotr to jak chce kupic gło¶niki - wiec jesli moge spytac kolo Geant w jankach ale do jakiego¶ konkretnego sklepu???????[/quote]
SKLEP NAZYWA SIE OBECNIE SATURN
-
Witam ja teraz se kupiłem wzmacniacz Xplod 1200W i 2 głosniki po 1200 do bagaznika te 5katy i teraz se kupie do przodu jakies lepsze moze tez Xploda to se zestawik taki zrobie i mam do sprzedania jeden nowy głosnik nie uzyway jeszcze 1200W Sony Xploda bo jeden mi wystarczy nie mam jak zamontowac tego drogiehgo bo zaduzo miejscas zajmuje musiał bym zrobic zabudowe bagaznika głosnik jest srednicy 30 jak zrobie wszystko to zrobie zdjecia jak wlaczylem ten głosnik pod kumpla tube to w srodku zarówka mi pekła od swiatła <!-- s:) -->
-
bez kitu musze drzwi wygłuszac <!-- s:P -->
-
ja to bym se zrobił jakas skurzana tapicerke albo cos podobnego ale to bardzo drogie z tego co wiem i z tego co sie orjentuje mało ludzi robi takie zeczy <!-- s:( --> a szczegolnie w Białystkoku ;\
PS: Bartek ty jedziesz zielonym kombiakiem? -
Z glosnikami jest tak im drozsze tym lepsze powaznie. Wiec kupuj ak najdrozsze
-
A jak± masz fabie ??
-
Ja mam orginalne glosniki z przodu w drzwiach a dokupilem tylko na tylnia polke dwa owalne i calosc jak dla mnie bardzo dobrze gra. Takze ja bym tych z przodu nie wymienial no chyba ze nie masz ich wogole...
-
ja mam Sony explode bodajze 6x9 (o ile taki jest wogole) ale musialbym to sprawdzic na pudelku ktore mam w piwnicy, wiec moze kiedys przy okazji napisze
-
Niewiem jak teraz ale jeszcze dwa i puł roku temu comfort mały w standardzie zamontowane gło¶niki,
-
Niestety taka prawda w glosnikach ze im drozsze tym lepsze i to sie sprawdza bo a 150 czy 200zl niekupisz dobrych glosnikow no tez zalezy czego slyuchasz i jakie masz wymagania co do klosnikow
-
ja tam sie zamirzam narazie wstawic 2 gwizdki na tył a sprzodu to na koncu se wymienie bo jak narazie to swietnie graja mam teraz Skrzynie z głosnikiem sony Xplod 1200W i wzmacniacz 1200W Xplod i radyjko Blaupunkta Modena mp54 i wszystko zajbiscie chodzi ale tak naprawde by sie przydały na tył głosniki ale to moze na lata ale i tak wszystko sie przewraca w srodku <!-- s:D -->
-
Z przodu mam orginalna instalacje, tzn dwa w drzwiach i dwa przy lusterkach(sykacze), a z tylu na polce sony explode jajka, ale nie pamietam jaki model i rozmiar. Ale calosc dobrze sie uzupelnia, jak dla mnie <!-- s:P -->
-
Sprawdzilem. Posiadam sony XS-F693R rozmiar 6x9 cali, trojdrozne[url]http://www.sony.pl/ShowProduct.do?site=odw_pl_PL&category=ICA+Speakers&product=XS-F693R[/url]
-
[url=http://skoda.chost.pl/fcp/forum/viewtopic.php?t=139&sid=d4efe6776755732cc3b38851611cd8b0]link[/url]
nie chce sie czepiać ale ten temat był poryszany w dziale tuning
Pozdrawiam
-
Spytaj w Media oni tam maja zaklad na tylach sklepu, przynajmniej tak jest u mnei w Krakowie. Ja u nich montowalem tez glosniki na tylna klape i zaplacilem 50zl(bo nie mialem kabli pociagnietych do tylu), ale wszystko jest profesjonalnie zrobione, kable przyczepione do deski nie lataja po bagazniku, kosteczka schowana pod plastikiem w kazdej chwili mozna latwo odczepic glosniki i sciagnac cala polke. Naprawde warto.