Dziwne stuki
-
Witam wszystkich <!-- s:) -->
Posiadam Fabię z 2001 roku.
Mam następujący problem: podczas jazdy po nieznacznych przy czy to dziurach czy nierównościach (gdy wjeżdżam np. na garby nic się nie dzieje) występują bardzo głośne stuki dochodzące z lewego tyłu. Zaczęło się to wtedy kiedy były największe mrozy, potem były dwa tygodnie przerwy i znowu się zaczęło. Zawieszenie zostało sprawdzone na stacji diagnostycznej i wszystko jest ok. Dźwięk ten też trochę przypomina jakby coś latało luźno po kabinie i po prostu się tłukło. Oczywiście nie ma takiej opcji bo wyczyściłem wnętrze ze wszystkich zbędnych przedmiotów.
Jakieś pomysły? -
Odgłos głuchego tłuczenia występuje również przy zużytej przekładni kierowniczej. Wrażenie jakby coś pod nogami się tukło.
-
Mam dokładnie to samo (głuche tłuczenie z tyłu), w poście przytoczonym przez sputnika jest mowa o gumach łącznika stabilizatora. Czy z tyłu też jest stabilizator? Ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?
-
[quote="yacoob"]Czy z tyłu też jest stabilizator?[/quote]
nie ma -
A może odboje ( takie baranki) na amortyzatorze. poruszaj nimi jak sa oberwane to sie zorientujesz.
-
Witam !!!U mnie stuka przy skręcaniu w prawo.Mechanik mówił,że zawieszenie jest ok.Co to może być?Pozdrawiam!!!