Skoda Fabia 1,4 16v spalanie 12,5 l na 100
-
Witam zwracam się z problemem maje fabii od jakiegoś czasu świeci pomarańczowy helikopter i spalanie jest koszmarne 12,5 l na 100 podłączyłem vag com 4,9 i odczytałem 2 błędy ale problem w tym że niewiem która sonda może być uszkodzona bo z tego co się orientuję to są 2 sondy w tym aucie może ktoś wie co z tym fantem zrobić ?
17586 P1178 44B2 Sonda Lambda HO2S 1, bank 1> zasilanie pompy paliwa - otwarty obwód
17598 P1190 44BE Sonda Lambda HO2S 1, bank 1, odniesienie napięcia - wartość > EOS, przewody, świece
-
bank 1 znaczy że pierwsza sonda przed katalizatorem
-
[quote="alternator22"]bank 1 znaczy że pierwsza sonda przed katalizatorem[/quote]
czyli ta przy silniku ??
-
[quote="sebek76-76"][quote="alternator22"]bank 1 znaczy że pierwsza sonda przed katalizatorem[/quote]
czyli ta przy silniku ??[/quote]
Tak.
-
[quote="MirekS"][quote="sebek76-76"][quote="alternator22"]bank 1 znaczy że pierwsza sonda przed katalizatorem[/quote]
czyli ta przy silniku ??[/quote]
Tak.[/quote]
czy istnieje jakiś dobry zamiennik proszę podaj jakiś link :padam: <!-- s:padam: -->
-
U mnie w podpisie masz adres Darka sklepu - tyrknij do niego napewno coś Ci zaproponuje.
-
[quote="MirekS"]U mnie w podpisie masz adres Darka sklepu - tyrknij do niego napewno coś Ci zaproponuje.[/quote]
ok dzięki
ale tak z ciekawości czy są jakieś tańsze zamienniki tej sondy podobno ta druga to tylko i wyłącznie orginał ??