[F1 i F2] Łącznik stabilizatora - temat zbiorczy
-
Z wymianą łączników bez problemu poradzisz sobie sam nawet na parkingu, jeśli chodzi o gumy potrzebny kanał. Stabilizatora nie trzeba wymieniać.
-
Ok. Mirku, ale jak byś mógł to krok po kroczku, co gdzie jak prawie w ogóle się na tym nie znam :wstyd: <!-- s:wstyd: -->
-
Podnosisz autko do góry i ściągasz koło.
Jeśli masz oryginalne łączniki potrzeba Ci będzie gwiazdkowego imbusa rozmiaru nie pamiętm. Przy zamiennikach wystarczą klucze płaskie.
Pod wachacz podkładasz drewniany klocek.
Odkręcasz dolną i górną gałkę.
Regulując sobie na podnośniku wysokość autka, ściągasz stary łącznik i wkładasz nowy.
Zakręcasz nakrętki, wyciągasz drewniany klocek, zakładasz koło i w drogę. -
oki dzięki sobota jest moja!!!!!!!!!!
wszystko rozboirę a czy złożę tego nie wiem <!-- s:D --> -
[quote="Thomas 74"]oki dzięki sobota jest moja!!!!!!!!!!
wszystko rozboirę a czy złożę tego nie wiem <!-- s:D -->[/quote]Zawsze możesz pytać
-
Wymieniłem łąszniki stabilizatora jakoś poszło zamieniki za 19 zł szt.
ale dalej skrzypi przyszły tygodniu wymienie gumy ale czy dużo zachodu z tym jest? -
Musisz mieć przedewszystkim kanał, no i trzeba odkręcić wszystkie mocowania stabilizatora, ale powiem Ci, że prosta robota.
A gdzie tak tanio kupiłeś łączniki? -
Mam wejścia na Hurtowni kumpel pracuje i jak ma cuś na promocji to mi sprzedaje :hyhy: :hyhy: :hyhy: <!-- s:D -->
-
[quote="Thomas 74"]Mam wejścia na Hurtowni kumpel pracuje i jak ma cuś na promocji to mi sprzedaje :hyhy: :hyhy: :hyhy: <!-- s:D -->[/quote]
No to moze uda sie zalatwic jakis rabat dla klubowiczow FCP??
Jakis oficjalny, 10% czy cus :hyhy: -
Zapyta zapytam myślałęm juz o tym problem tylko w tym żę nie mają sprzedaży wysyłkowej <!-- s:( -->
-
A na miejscu dla Krakusów?
Ja właśnie szukam prawego łożyska z piastą, póki co to taniej niż na Kalwaryjskiej nie ma, a muszę na dniach kupić. -
[quote="MirekS"]A na miejscu dla Krakusów?
Ja właśnie szukam prawego łożyska z piastą, póki co to taniej niż na Kalwaryjskiej nie ma, a muszę na dniach kupić.[/quote]A moze zadzwonisz do ASO, do Intera?? Lozysko mialbys orginalne, a na ta czesc to chyba nie 15% lecz 20% przypada rabatu. :hyhy: <!-- s:hyhy: -->
-
Mirek Jutro dzwonię do kolesia i pytam jak coś bede wiedzieć dam znać
A dzwoniłeś na Christo botewa Rybitwy ponoc tam jest dobra Hurtiownia z cześciami do skody. -
[quote="Zygus"]A moze zadzwonisz do ASO, do Intera?? Lozysko mialbys orginalne, a na ta czesc to chyba nie 15% lecz 20% przypada rabatu. :hyhy: <!-- s:hyhy: -->[/quote]
Tyrknę
-
Bardzo mi przykro ale Koleś nie posiada tej części Qrna :zly: <!-- s:zly: -->
Klocki tarcze płyny tego rodzaju akcesoria jeśli chodzi o zniszkę dla Klubowiczów to pogada z szefem :niepewny: -
Witam,
muszę wymienić łącznik stabilizatora x2, więc poradźcie, bo nie wiem jaki kupić:- oryginał za 80 zł
- zamiennik za 30 zł.
Michał
-
Zamiennik, wytrzymał dłużej niż oryginał, przynajmniej u mnie.
-
A u mnie bylo z goła na odwrot kupilem na allegro zalozylem na nastepny dzien demontowalem spowrotem juz urwany koles uczciwy wyminil mi na nowy ktory tez zdemontowalem bo sie okazalo ze czesc ruchoma jest tak ciasna ze nie spelnia swojej funkcji pol biedy bo wszystko zrobilem sam skonczylo sie na oryginalach ale jakie bym poniosl koszty tych wszystkich wymian gdybym zlecil to w warsztacie z taka tandeta jaka dostalem nie generalizuje tutaj ze wszyscy producenci robia taka tandete ale ja nie trafilem najlepiej <!-- s:( --> niestety nie wiem jakiej to bylo firmy dostalem bez opakowania oraz bez zadnej kartki i oznaczen producenta
-
No to ładny kanał, ja nigdy nie kupuję żadnych części na alegro, tylko w sklepie gdzie widzę co biorę, mam opakowanie firmowe z logo jakości itp.
Ja za zamiennik płaciłem bodaj 35 zł. -
No fakt kupilem jakies NO NAME i wyszedlem na tym jak ten przyslowiowy Zablocki na mydle
MirekS a masz moze jeszcze to opakowanie podpowiedz nam jakiej byly firmy te ktore ci tak dlogo wytrzymaly po co inni maja przechodzic to samo co ja a i pewnie mi sie to nastepnym razem przyda.
Acha i czy zalozyles metalowy czy moze plastikowy zamiennik ???? Moje nieszczesne byly metalowe
Pozdrawiam