Honda Civic EP1 - Cosmic Donkey
-
Siemanko, jestem Maćko, może zaczniemy od początku, ze skodą zaczęło się bardzo dawno, dawno temu. Dziadek od zawsze jeździł Skodami, ostatnią jaką miał była Felicia i z tego co pamiętam był to kompletny golas, potem miał zmienić na fabię, ale niestety nie doczekał już tego czasu...za to wnuczek w 2014 roku kupił F1 1.4MPi 2001r wersja Comfort. Tutaj nie było raczej nic zmieniane, auto miało być do przemieszczania się z punktu A do punktu B. Nigdy mnie nie zawiodła
Dzisiaj wiem, błędy młodości.
Potem w 2016 roku, zmieniłem markę na NISSAN'a Primera P11.144 (P11 po liftingu) 1.8 wersja comfort high. Tutaj zmian było sporo:
-Radio OEM -> PIONEER MVH-170UB
-ShortShifter
-Gałka SKUNK2 czarna (replika)
-Instalacja LPG (KME)
-Felgi 15' 6J OEM 185/55 -> 16' 6J z almery 195/50
-EIBACH PRO KIT (-30mm)
-ciemny środek z wersji GT
-rozpórka przednia
-usunięcie emblematów z klapy bagażnika
-Japan Racing JR-18 Hyper black 17” 7J 215/45
-yellow halogen
-black grill
-usunięcie haku
-dokładka przedniego zderzaka (LEON CUPRA)
-ALUETT KBA 45322 RAL-1900 mat 17” 7.5J 215/45
-tylne lampy z pierwszego liftu (białe kierunkowskazy)
-kierownica 200sx
-ciemne boczki drzwi - wersja GT
-białe kierunkowskazy w błotniki z nowszej generacji P12W 2018 roku narzeczona kupiła F1 RS, i tak historia zatoczyła koło, że powróciłem do klubu i chciałem rozkręcić trochę życia, co chyba mi się udało. Widać po spotach w mazowieckim.
W 2020 przed tym jak pandemia rozprzestrzeniła się na dobre kupiłem Honde Civic 1.4 2005 wesja Sport. Tutaj raczej za dużo zmian też nie będzie, nisko i ładne koło, to jedyne co chodzi mi po głowie, a jak wyjdzie? Zobaczymy.
Takim sposobem jestem rodzynkiem na mazowieckiej grupie. O zmianach jakie zachodzą uzupełnię z czasem.
-
stribrny_krtek Myślałeś o Ledach w oświetleniu zewnętrzym?
-
TOMUŚ napisał w Honda Civic EP1 - Cosmic Donkey:
stribrny_krtek Myślałeś o Ledach w oświetleniu zewnętrzym?
Myślałem, i są ledy w oświetleniu tablicy rejestracyjnej, światło wsteczne i pomarańczowe postojówki oraz full led w środku. W następnych postach postaram się opisać co nie co już jest zmienione.
-
stribrny_krtek dawałeś ledy markowe czy china?
-
miesiąc po zakupie wpadła lotka od wersji Type-R
osłonę kolektora pomalowałem w czarny mat, by pod maską lepiej to wyglądało i odrazu zrobiłem mały detaling, jednak to efekt na chwilę...
przednie lampy wymagały polerki, jednak po zimie znów muszę powtórzyć zabiegprzed
w trakcie
po
proszę najaktualniejsze zdjęcie z wczoraj, brudna, ale z nowego telefonu
-
Majówka 2020 - nowe żarówki oświetlenia panelu klimatyzacji, przycisków w konsoli centralnej i regulacji wysokości świateł, MIRROR, nowe radio PIONEER DEH-S2000Ui wraz z ramką. Wisienką na torcie jest skórzany oryginalny mieszek.
no i zestaw, który czeka już prawie rok na montaż może uda się w ten weekend zmontować i ustawić odpowiednią wysokość.
-
Nie próbowałeś tego podświetlenia zrobic full led? Że same diody a nie żarówki diodowe
-
Nie próbowałeś tego podświetlenia zrobic full led? Że same diody a nie żarówki diodowe
Zastanawiałem się nad tym, ale jednak nie chce. Wymieniłem żarówki i jest jak w oryginale.
-
Kolejne pierdoły ogarnąłem i zamówiłem w 2020
OEM uchwyt podpory maski
-OEM coin holder,
-OEM emblemat Sport,
-OEM czarny korek zbiornika płynu spryskiwaczy,
-zaślepka tylnej wycieraczki,
OEM stoper dywanika kierowcy (Type R), wraz z nowymi dywanikami (czarne z grafitowym napisem)
short shifter z rozbitka (Type R)
-
stribrny_krtek napisał w Honda Civic EP1 - Cosmic Donkey:
Zastanawiałem się nad tym, ale jednak nie chce. Wymieniłem żarówki i jest jak w oryginale.
Ok jak Ci się podoba to ok
-
Przyszła wolna, w miarę ciepła sobota, więc z pomocą znajomego udało się stosunkowo dużo zrobić jednego dnia:
gwint na swoim miejscu, ustawiony, czekam aż się ułoży i trzeba będzie wyrównać, wymieniłem przy okazji obie końcówki drążków (555) i wpadło letnie kółko w tygodniu czeka mnie wizyta na zbieżności,
xenon HID 4300K, zamontowany tak by Panowie policjanci nic nie zauważyli
gałka (al'a TypeR) + adapter pod gałkę od majfrendów