Najmocniejsza/ Najszybsza Fabia 1, 2, 3...
-
Witam, wiem, że Najmocniejsza jest Fabia kolegii zdono, ale nie o to mi chodzi <!-- s:) --> jakie są/ były najmocniejsze silniki wkladane seryjnie do Fabii 1, 2 i nowej 3? oraz jakimi nocami mogą się one pochwalić?
-
Najmocniejsza Fabia 1 to 1.9 tdi z pompo-wtryskami, moc 130 koników <!-- s;) -->
-
Najmocniejsza seria F2 RS 1.4 tsi 180KM
-
Najmocniesza F3 to 1.2 TSI 105 końskich sił lub 1.4 TDI 105 końskich sił <!-- s:) -->
-
kurcze, same takie "małe" silniczki? nie było żadnej takiej wersji jak np. golf v6?
-
[quote="fajny"]kurcze, same takie "małe" silniczki? nie było żadnej takiej wersji jak np. golf v6?[/quote]
Teraz taki beznadziejny trend, zeby jak najmniejsze robic i turbo wlozyc :kwasny: <!-- s:kwasny: --> -
To jest ta pseudo ekologia. W fabci 3 będzie największy silnik to 1.4 TDI 3-cylindrowy. Poza tym 1.0 MPI rodem z Citigo i 1.2 TSI i to jest wszystko.
Ja myśle że do wersji z 1.2 na pewno będzie sie dało zrobić swapa na 1.4 TSI z fabci 2 RS <!-- s:) --> -
[quote="TOMUŚ"]Najmocniesza F3 to 1.2 TSI 105 końskich sił[/quote]
Nowa fabia 1.2 TSI ma moc 110 KM. -
[quote="jarek79pl"][quote="TOMUŚ"]Najmocniesza F3 to 1.2 TSI 105 końskich sił[/quote]
Nowa fabia 1.2 TSI ma moc 110 KM.[/quote]Pardon, masz racje że nova Fabia ma 110 końskich sił bo jest na pasku i v16 a na łańcuhu miała 105 KM i v8.
-
Czyli w F3 najmocniejszy diesel to 1.4 Tdi? ciekawe jak to będzie jeździć jeżeli ma 3 cylindry ... a jaki jest najmocniejszy tdi w F2?
-
[quote="fajny"]Czyli w F3 najmocniejszy diesel to 1.4 Tdi? ciekawe jak to będzie jeździć jeżeli ma 3 cylindry ... a jaki jest najmocniejszy tdi w F2?[/quote]
Najmocniejszy TDI był 105KM -
[quote="fajny"]Witam, wiem, że Najmocniejsza jest Fabia kolegii zdono,[/quote]
jesteś pewny ? <!-- s;) -->
-
dr. O. do wczoraj byłem pewien, ale teraz nie wiem który z was jest szybszy musiałbym was postawić obok siebie i wystartować <!-- s:) -->
-
Doktorek zasiałeś ziarno niepewności tym pytaniem <!-- s;) -->
-
W sumie powiedziałbym, że szybszej od mojej nie znajdziecie, ale nie będę wprowadzał zamieszek na forum a na poważnie to pytam o te wersję gdyż pewnie za jakiś czas będę poszukiwał trochę większego autka czytaj kombi, a chciałbym żeby to było dosyć szybkie kombi <!-- s:) -->
-
Zdona jest 5-6 w PL <!-- s:) -->