Po wymianie poduszek dalej są lekkie drgania :/
-
Panowie mam do wymiany poduszkę silnika. Jakiej firmy polecacie? Na allegro najdroższym wyborem jest Kraft, słyszał w ogóle o tej firmie ktoś? Lemforder miałbym dostępny tylko w Inter Carsie? A może zainwestować w tego Krafta co? Może ktoś wymieniał już.
-
poduszke silnika czy skrzyni ?
Kraft jest dobrą marką. zapytaj inne hurtownie, często mechanicy mają swoje zniżki - może masz jakiegoś znajomka co zakupi ci tą część.
-
Kraft 200 zł
Ori Skoda znalazlem na Allegro jakies ASO sprzedaje 260
Lemforder po zniżkach jakies 290 zł -
Poduszka kupiona. Wybór padł na Corteco, gdyż podobno mają patent na te poduszki i dla Lemfordera oni robią. Po wyjęciu oryginał VW tylko zeszlifowane wszystkie znaki i powybijane numery, więc nie ma co przepłacać <!-- s:) -->
-
Panowie pierwsza poducha wymieniona na Corteco druga na Lemforder jest lepiej ale przy odpalaniu dalej są bujnięcia silnikiem. Jak to jest u was w 1.9 TDI?
-
Dwumas to przy gaszeniu raczej będzie się odzywał. A np świece żarowe sprawdzałeś? One mogą mieć wpływ na zapalanie auta. Jeśli to Ci nie przeszkadza to ja bym raczej temat zostawił, i poczekał na rozwój sytuacji.
-
Ale wszystko wskazuje na to, że Fabia akurat moja nie ma dwumasy. Nawet w Inter Carsie nie ma jej do kupienia więc to wykluczam. A jest jakiś sposób na sprawdzenie świec? Np. VAG'iem?