Fabia II ..cienka blacha?? O_0
-
Witam. Czy zgadzacie sie ze mna ze fabia I ma o wiele grubszą blache niz II ? Jestem w szoku ..w zeszlym tygodniu moj znajomy zakupił fabie II.. dotklem maski a tu zaskoczenie mega giętka hmm...?! Dodam.. ze nie lepeij bylo z innymi elementami karoseri!
-
widać oszczędności robią się wszędzie.
[b]radze uważać na kasztanowce[/b] szczególnie teraz - jesienią gdy kasztany spadają.
ja co prawda w OII ale miałem ładne wgniotki po kasztanach. a była F1 ani śladu nie miała jak w tym samym miejscu parkowałem :rozpacz: <!-- s:rozpacz: -->zmiana grubości blachy z 0,7 na 0,6 (może nawet na 0,5) powoduje wymierne korzyści dla koncernu. takie są realia.
-
Potwierdzam.. Strasznie lekko zrobić wgniecenia;/
-
To przede wszystkim cięcie kosztów.Im cieńsza blacha tym tańsza, a co za tym idzie łatwiej się uszkadza.Mój dobry kumpel pracuje w VW Poznań i sam mówi że kiedyś blacha była grubsza (robi na spawalni) nawet ocyku jest mniej.Kiedyś całe poszycia szły do ocynku teraz trochę progi nadkola i klapę ocynkują i auto wędruje na lakiernie.
-
Na wszystkim oszczędzają i robią tak żeby zaraz trzeba było naprawiać. Do luftu z taką polityką.
-
To prawda. Kiedyś blachy tak łatwo nie leciały. Teraz jest to zabieg celowy, żeby mnie zapłacić przy produkcji i warsztaty miały co robić.
-
nie tylko warsztaty, ale żeby kupić za jakiś czas ponownie nowe auto.