Uszkodzenia po gradobiciu
-
Niestety Fabia ucierpiała po wtorkowym gradobiciu. Oczywiście ubezpieczona, szkoda zgłoszona czekam na oględziny. Planuję wziąść kasę i poszukać warszatu sam.
Czy ma ktoś może kogoś godnego polecenia ws, naprawy na Górnym Śląsku?? -
Ja usuwalem wgniotke w strzelacach Opolskich i jestem zadowolony jak z ceny tak i z jakości wykonania usługi jeśli jesteś zainteresowany zadzwoń pod numer 795986223 firma nazywa się firmolandia
-
Firma DUFAŁ z katowic.
Polecam. -
RAFIK z Zabrza-kończyce, najtańszy i fach w ręku ma, mi malował błotnik,zderzak,grill i tylną klapę i śmiało mogę polecić
-
ja mam podobnie. Auto ma 60 wgniotow. Allianz wycenil na 2214zl i szukam jakiegos spece ktory to wyciagnie w przystepnej cenie
-
Coś slabiutko to wycenili...
-
Jak zwykle firmy ubezpieczeniowe tną koszty, naszym kosztem.Jeśli zabraknie Ci kasy na naprawę możesz się odwołać od tej wyceny i żądać zwrotu ewentualnej różnicy.
-
mi zaproponowali bez jakiecholwiek ogłędzin 1400 od ręki, oczywiście nie skorzystałem, wgniotek mam ok. 30-40 głównie na dachu Czekam dalej na ogłędziny i wycenę.
-
Wiecej nie dostaniesz. Pojechalem do blacharza to przed wycena mi powiedzial ile dostane. Maja ustalone w ubezpieczalniach cennik od dziury i mi tak wyszlo za 60 dziur-2214. Znalazlem speców którzy to chca zrobic za 1650, drugi za 2350. Zoabczymy czy to bede robil.
-
Dlaczego więcej nie dostanie?dostanie pod warunkiem że auto będziesz naprawiał bezgotówkowo i że masz odpowiednie ubezpieczenie to znaczy bez wkładu własnego i bez potrącenia amortyzacji mnie a raczej mojego ubezpieczyciela ASO za jedną wgniotke na dachu taka 1.5cm na 1.5cm i to wcale nie głęboką skasowalo 600pln
-
U mnie Allainz wycenił dokładnie na taką samą kwotę jak powyżej 2214 pln - jakiś standart? <!-- s:| -->
metoda naprawy SMART. Jeśli fachowiec wyceni na więcej to tylko opcja naprawy bezgotówkowej. -
W moim przypadku Dufał wycenił, że odszkodowanie nie pokryje kosztów naprawy i w dodatku termin na grudzień. Znalazłem innego magika, całkiem blisko http://www.bzemanek.pl/<!-- m -->. Jest też warsztat na ulicy Mikołowskiej 177 w Tychach, koszt naprawy około 1500 PLN, termin 19. sierpień.
-
Mało ci wypłacili ja dostałem prawie 5 tys i za zrobienie wgniotek dałem 2 tys. Ale zrobili mi to elegancko.
-
Ja również polecam Rafika z Zabrza. Bardzo dobre i fachowe wykonanie.
-
Ja mam pod miastem sprawdzonego mechanika i nawet po robocie trochę kasy mi zostało <!-- s;) -->
-
Mnie kiedyś też chcieli wycyckać ale zleciłam wycenę niezależnemu rzeczoznawcy i musieli się przyznać do "błędu".
-
[quote="Megadeborah1057"]Mnie kiedyś też chcieli wycyckać ale zleciłam wycenę niezależnemu rzeczoznawcy i musieli się przyznać do "błędu".[/quote]
Bo tak działają i to już chyba standard, że lecą w kulki. -
udało mi się naprawić uskodzenia po znajomości także, nie wyszło drogo a efekt naprawdę super. Uskodenia powyciągane jest jeszce możliwość dać do lakiernika żeby spolerował i pokrył lakierem bezbarwnym - ale tomoże za jakiś czas.
-
pochwal się efektem i znajomościami, by wiedzieć do kogo się następnym razem udać <!-- s:P -->
-
nie był to żaden warsztat tylko znajomy znajomego z pracy, który jest blacharzem i tak komuś czasem coś zrobi <!-- s:) -->. Efekty ciężko teraz pokazać bo nie mam zdjęć sprzed.