Fabia 1.4TDi 75KM 04r. Moduł komfortu, moduł cent. elektro.
-
Witam, mam problem z diagnostyką samochodu. Podobno jest to związane z modułem, w VAG'u oznaczony jako 09-centralna elektronika. Czy w tym roczniku moduł wnętrza, elektroniki centralnej, to moduł komfortu, ten który jest nad nogami kierowcy? Czy może to oddzielny sterownik i znajduje się w innym miejscu?
Pozdrawiam -
Centralna elektronika to centralna elektronika a modul komfortu to moduł komfortu centralna elektronika tzw BSI znajduje się nad nogami to takie pudełko 15cm na 15cm
-
Kurcze jesteś pewny, że w Fabia z 04r. posiada moduł BSI pod adresem 09 w vcds np.?
Bo mam info, że najprawdopodobniej nie ma u nas jeszcze żadnego modułu centralnej elektroniki (moja jest z 2004r.). Próbowałeś się u siebie łączyć z BSI i Modułem komfortu? Oba sterowniki odpowiadają? -
Powinieneś mieć bsi ale dla pewności jutro dokładnie to w elsie sprawdze
-
[quote="andrev2222"]Kurcze jesteś pewny, że w Fabia z 04r. posiada moduł BSI pod adresem 09 w vcds np.?
[/quote]Każda fabia od początku produkcji miała BSI. Adres 09.
-
Ok dzięki wielkie za rozwianie wątpliwości.
Więc moduł centralnej elektroniki [09] jest nad kolanami kierowcy, więc może podpowiecie jeszcze gdzie w takim razie zamontowano moduł komfortu [46]? -
[quote="andrev2222"] więc może podpowiecie jeszcze gdzie w takim razie zamontowano moduł komfortu [46]?[/quote]
Też na nogami kierowcy ale po prawej stronie. Jak tam zajrzysz to zobaczysz kierownicę powietrza (nawiew) na nogi. Za nim jest moduł komfortu. Przymocowany tak jakby do boku tunelu środkowego. -
Dzięki wielkie za pomoc. Pozdrawiam