[F1] Składany fotel pasażera
-
Mam taki pomysł, żeby zaadoptować przednie fotele do F1 z innego auta. Chodzi mi konkretnie o mozliwość składania oparcia (do przodu - na płasko) fotela pasażera. Wiem, że taka opcja występowała w kilku modelach aut. M.in. w Omedze B. Czy taka adaptacja właśnie z opla byłaby możliwa. A może macie pomysł na fotele z innego auta, które by podeszły, jeśli wogóle.
Załączam zdjęcie poglądowe dla zilustrowania mojej potrzeby:
-
Jest taka możliwość.Możesz zaadoptować fotele z Polo 9N, oraz Ibizy "trzeciej generacji".Mowa oczywiście o modelach 3D.
-
Ale czy tam oparcie kładzie się zupełnie na płasko w stosunku do siedziska (bo o to mi chodzi) , czy tylko uchyla aby umozliwiać wsiadanie (bo to nie o to chodzi)???
-
Uchyla się do poziomu w którym zagłówek opiera się o deskę z tego co pamiętam w polo.Co do zupełnego położenia to nie wiem czy znajdziesz coś takiego do fabii ponieważ nie ma ona dedykowanego siedzenia uchylanego (przynajmniej nie wiem o takim) więc możesz nie osiągnąć pożądanego efektu.Tak na marginesie w Oplu jest to możliwe bo po pierwsze przestrzeń z przodu jest większa.
-
No tak, cóż. Widzę że nic z tego. Chyba muszę zrobić to sam <!-- s:) --> Miarka wrękę, giełda itd.
-
To jak coś znajdziesz to daj znać co by zostało info dla potomnych.Powodzenia
-
Taka możliwość była nawet w Polonezie w fotelach IG. Fotele Recaro dla vaga z wersji 3D by nie pasowały?
-
A w Roomsterze sie tak nie da fotela złożyć?
-
W Roomsterze są składane tylko tylne fotele w ten sposób tworząc stolik natomiast przedni fotel jest jak we Fabii.Nie da się ich zaadoptować do F2 na przód.