Zamek
-
Witam mam taki problem od drzwi kierowcy przymarza mi zamek i czasem nie idzie go otworzyć co zrobić żeby nie zamarzał
-
Noś ze sobą WD40 ewentualnie zaopatrz sie w preparat odmrażająco-konserwujący można go kupić nie tylko w sklepach motoryzacyjnych, ale również w hipermarketach, na każdej stacji benzynowej. Mi tam jescze niegdy niezamarzł zamek w aucie ale pewnie to wina ze mieszkam w najcieplejszym regionie Polski:)
-
a pomoże wpuszczenie WD40 ktoś mi mówił ze można wpuścić olej
-
Wd-40 to tylko "smar" z funkcją wystancania wody a odmrażacz do zamków jest przystosowany do tego i kosztuje jakieś 3 zeta poza tym wd jest do wszystkiego a co jest do wszystkiego często jest do niczego ( nie zawsze)
-
ZADNE WD ja tak rozwaliłem krańcówke w zamku
-
Rozumiem, że przymarza ci wkładka na kluczyk, czy cały zamek? A czemu niby WD40 rozwaliło krańcówkę?
-
smar kolego jak nasikałem do zamka to zwarcie było nie wiem dlaczego ale na ewno to nie zbieg okolicznosci na innym forum czytałem o tym wałsnie
-
Nie twierdzę, że WD40 to najlepsze rozwiązanie jednak u mnie sprawdziło się bardzo dobrze - wymyło wszystkie syfy z zamka, zobaczymy co będzie po dłuższym czasie.