Komputer pokłądowy do Fabi 03' 1.4 75KM
-
Witam,
Tak się zastanawiam czy opłaca się dokupić komputer pokładowy do mojego sedana.
Czy taki komputer służy tak na prawdę do czegoś więcej niż tylko do wyświetlenia spalania i ilości km do przejechania na zawartości baku?Pozdrawiam,
Paweł -
[quote="OGL"]Witam,
Tak się zastanawiam czy opłaca się dokupić komputer pokładowy do mojego sedana.
Czy taki komputer służy tak na prawdę do czegoś więcej niż tylko do wyświetlenia spalania i ilości km do przejechania na zawartości baku?Pozdrawiam,
Paweł[/quote]Jeśli chodzi o cenę, montaż i czy jest to wykonalne założenie kompa nie wiem. Natomiast powiem Ci z mojego punktu widzenia. To jest bajer beż którego można się obyć. Ja korzystam głównie ze wskaźnika ile jeszcze zostało do następnego tankowania i wskazania temperatury na zewnątrz. Kiedyś na początku patrzyłem przy jakich warunkach auto mi jak pali (chwilowe spalanie) i jakie jest średnie spalanie.
Komputer pokazuje w trybie 1 i 2:
-temp na zewnątrz
-średnie spalanie
-chwilowe spalanie
-czas jazdy
-km przejechane
-km do następnego tankowaniaOszacuj cenę do przydatności. Jeśli <150-200 zł bym brał. Powyżej szkoda zachodu.
pozdr cicik <!-- s -->
-
do podobnego wniosku doszedłem, zastanawiałem się jedynie czy komputer wpływa na pracę silnika bądź inne podzespoły. Ale skoro wyświetla info o których wspomniałeś to wolę dołożyć do jakiegoś lepszego car audio i olać ten komputer bez którego się obejdę <!-- s -->
dzięki za odp