Obroty silnika
-
Witam. W moim silniku wolne obroty na ciepłym silniku to ok 700/min.Ale zdarza się że gdy odpale zimny silnik ( latem) obroty skacza do poziomu ok 1200/min.i utrzymują się tak przez chwilę. Po lekkiej przegazówce natychmiast spadaja do 700, albo trzeba przejechać ze 200-300metrów. Co ciekawe ten skok w góre nie występuje zawsze. Czasem odrazu jest ok 700 obr/min. Czy to normalne ( choć wcześniej tego nie zaobserwowałem) czy może jest to zwiastun przyszłej usterki?
-
ja też tak mam jak odpalam po 2 dniach czasem po nocy wydaje mi sie ze to jest ssanie i dla tego tak jest
http://pl.youtube.com/watch?v=n8cil_c5wVk<!-- m --> -
[b]kornat[/b] Mniej więcej tak jak na filmiku ,tylko spadają niżej. Na filmie jest ok 850-900 a u mnie 700. Może to faktycznie ssanie, ale wszesniej tego nie widziałem :mysli: <!-- s:mysli: -->
-
u mnie jest to już od nowości wiec nie przejmuje się tym
-
JA tez tak mam wiec Luz <!-- s;) -->
-
U mnie gdy obroty wsoczą na 1200 (po nocy), auto nie chce jechać, po dodaniu gazu i próbie ruszenia auto skacze jak żaba. Mocy brak. Dzieje się tak do momentu gdy zgaśnie niebieska lampka temperatury.
Obroty 1200 pojawiają sie w momencie gdy komputer pokazuje temperature na zewnątrz mniej więcej 20-29 st C.
Gdy jest mniej lub więcej problem nie występuje.
Fabia II 1.2, przebieg 16 000km. -
[b]pepe[/b] z całą pewnością coś jest nie tak... A vagiem sprawdzałeś czy są jakieś błedy?