Witaj na forum Fabia Club Polska

Głośniki do drzwi pod wzmak..

Temat utworzony · 4 Posty · 8351 Wyświetlenia
  • Aktualnie jeżdżę skodą fabia f1 hatchback. Założone mam helix dark blue. W bagażniku wożę powerbass m10. Skrzynia zasilana jest czterokanałowym wzmacniaczem GS-4300S (ma filtr dolno i górno przepustowy). Radio to sony CDX-GT920U. Sprawa wygląda tak, z racji że głębokość montażowa głośników z przodu to 58mm a moje helixy mają 61mm więc dopasowanie jest śmieszne i mimo wygłuszonych drzwi grają śmiesznie. Ponadto żona mi dziecko pod sercem nosi i do tego małego bagażnika trzeba będzie wózek ładować i cały majdan dla szkraba, tak więc skrzynia na co najmniej rok out. Chciałbym się skoncentrować na głośnikach z przodu żeby jednak coś w tym aucie grało. Jak wspomniałem helixy z racji na sposób zamontowania grać nie będą, więc pójdą do żyda tylko że muszę coś wsadzić. Mam na myśli głośniki w ludzkiej cenie oczywiście. Pamiętając o głębokości montażowej 58mm oglądałem powerbass s- 6c. Głośniki tanie budżetowe ale grają. Na forum pisałeś kiedyś o modelu L - 6c ale nie są do kupienia aktualnie. Ja chciałbym mieć zaplecze basowe i to jest dla mnie ważne. Aktualnie nie rozgraniczam już modeli po ale znalazłem wspomniane s-6c które kuszą niską ceną, droższe L- 60cx. Głośniki podłączę pod wzmak oczywiście. Pomóż kolega co brać, szukam efektu ładnie grającego zestawu z dozą dużego basu za przystępne pieniądze.

• Witam
    Polecam Pioneery ale minimum 165mm. Przy 4 sztukach i oczywiście jak dla mnie to tuba/skrzynia nie jest potrzebna.

• Jasne że 165 głębokość montażowa ma być 58, czytaj kolego ze zrozumieniem, ponadto proszę o poradę wyboru głośników tylko do przodu i oczywiście musi to być zestaw odseparowany. Piszesz Piooner ale co jak i gdzie już nie piszesz?!?...

• ten zestaw by był dobry http://www.pioneer.pl/pl/products/25/131/201/TS-A172CI/page.html . Albo do wyboru http://www.pioneer.pl/pl/products/25/131/201/overview.html<!-- m --> .
    Ja miałem serie 1749 to są szerokopasmowe i miałem je na półce w poprzednim aucie. Miały 170W każdy i podłączyłem je pod radio i grały dobrze.