PLASTIDIP - czy ktoś korzystał?
-
Witam
Jak w temacie. Kolega polecił mi użycie Plastidipu do felg i zmiany koloru dachu.
Czy ktoś może z tego korzystał lub jakieś doświadczenie z tym produktem?
Puszka do felg to koszt ok. 70zł i zastanawiam się czy nie spróbować. -
pryskaj śmiało ja mam felgi i dokładkę zderzaka PlastiDip'em malowane <!-- s;) -->
-
Masz może jakieś zdjęcia po robocie?
Filmiki na youtubie bardzo fajne, ale chciałbym to zobaczyć w miarę 'na żywo' <!-- s;) --> -
W temacie o mojej fabii są fotki z malowania i aktualne <!-- s;) -->
-
Szkoda, że jeszcze nie mam dostępu <!-- s;) -->
-
starczy jedna puszka na pomalowanie 4 felg ? też mi chodziło to po głowie bo na pewno jest to tańsza opcja niż nowy lakier no i przy sprzedaży zawsze idzie to szybko odkleić
-
Ja własnie zamowilem 2 puszki farby na same ranty a środek to kolejne 3 bo mam sporo do pryskania. Ogólnie to jedna puszka starczy jedna lub dwie felgi w zależności jaki wzorek masz felg.
-
[quote="koscielskipl"]Szkoda, że jeszcze nie mam dostępu <!-- s;) -->[/quote]
Zaraz Ci wyślę na PW[quote="ushu"]starczy jedna puszka na pomalowanie 4 felg ? też mi chodziło to po głowie bo na pewno jest to tańsza opcja niż nowy lakier no i przy sprzedaży zawsze idzie to szybko odkleić[/quote]
W moim przypadku był jeden spray 400ml na jedną felgę, dużą rolę odgrywa wzór felgi i sposób malowania.[quote="icemanv"]Ja własnie zamowilem 2 puszki farby na same ranty a środek to kolejne 3 bo mam sporo do pryskania. Ogólnie to jedna puszka starczy jedna lub dwie felgi w zależności jaki wzorek masz felg.[/quote]
gdzie zamawiałeś jeśli mogę wiedzieć?
Na stronie OEM+ piszą, że jeden spray starcza na 4 felgi.. -
Też gdzieś czytałem, że 4 felgi - 4 puszki (te chyba po 400ml).
Napisałem do Tomka z OEM i dam znać co mi odpiszę.
-
zamowile na stronie http://plastidip.pl/sklep/<!-- m --> i tam pisza ze na 4 felgi musza byc 4 puszki
-
Ok, dowiedziałem się od chłopaków z OEM+, że w Krakowie nie prowadzą dipowania. Mogą polecić człowiek, który się tym zajmuje i ręczą za niego.
Jak dostanę wycenę to przekażę co i jak.
Póki co czekam na pogodę i jadę z felgami, a następnie dach. Zobaczymy <!-- s;) -->
-
to czekam na foty z pomalowanym dachem <!-- s;) -->
-
A ja czekam na fotki z malowania, obiecane kilka postów wyżej <!-- s;) -->
-
a ja jak pisalem do firmy zajmujacem sie malowaniem plasti-dipem to mi odradzili malowanie maski, stwierdzajac, ze to cos nie bardzo sie nadaje na duze powierzchnie, mam nadzieje, ze kolega da sobie rade i pokaze nam, ze Panowie sie mylili.