Paliwo Pb95 czy Pb98 czy może V-power Pb99 ?!
-
[quote="Bartek"]Ile wy w tej Wawie macie za Pb98????? 3,86?? Jezu to wy macie raj! Ja tankuje na Statoilu Pb95 za 3,89 za litr a ta mocniejsza Pb95 tzw. Suprema czy jakos tak 4,01! Chyba zmienię stację bo widzę że chyba z lekka przepłacam.....
Pozdrawiam[/quote]
MY mamy raj jak tankowałem ON za 2.80 z alitr to był raj ateraz 3.52 za litr -
ja tam caly czas jezdze na Pb95 z rafinerii gdanskiej i jest ok. Kiedys lalem na neste czy orlenie czy nawet shellu, ale zadnej roznicy nie bylo widac.
Z tego co wiem Pb 98 do fabii ma zbyt bogata mieszanke i katuje silnik.. poczytajcie instrukcje, albo naklejke na wlewie paliwa Zreszta co teraz nie katuje silnika (pewnie te 98 oktanowe paliwa w rzeczywistosci i tak maja z 91 oktanow - Polak potrafi przeciez nie? i kazdy kombinuje jak moze <!-- s:( --> ) -
Ja w rajchu jak tankuje ON to samochud niedo¶ć że lepiej pracuje to i wjęcej przejedzie kilometrów <!-- s:D -->
-
Nie mam zamiaru nawet prubować <!-- s:D -->
-
Oj grzesiu i tu Cie zadziwie, u nas chyba "koszty transportu paliwa (no w koncu z 15 km) sa najdrozsze". Dla porownania : jak jeszcze paliwo bylo po 3.49zl (pb95) to w tej samej sieci (rafineria gdanska) kolo poznania kosztowalo ok 3.20. Bp w Gadnsku 3.49 centurm Poznania 3.07zl ale akurat bp to nie jest pod nosem... teraz to nie wiem jak sie ceny maja w Polsce bo ost w trasy nie jezdzielem, a nawet nie pamietam jakie ceny sa na miejscu bo tu codziennie inne ceny sa od 3,60 do 3,90 skacza. Trosze ich pogielo z tym, ale co mozna poradzic...
Co do wachy ze katuje. Chodzi o to ze to nie jest lepsze paliwo tylko ma bogatsza mieszane, a co za tym idzie wybuch w cylindrze jest inny, niz w na slabszym paliwku, a co za tym idzie wytwarza sie wieksze cieplo i energia... dalej to czysta fizyka. (energia idzie w parze z cieplem)
-
Ja tanqje od nowosci PB98 (raz tylko zatankowalem PB 95 i powiedzialem nidgy wiecej)..a tak co do ceny to u mnie na Orlenie kosztuje 4,15..Zgon :evil: :evil: <!-- s:evil: -->
-
Oj taki tescik toche kosztuje.....
-
Witam,
Ja leje 98 od nowosci. Przez pare tysiecy tankowalem 95 Suprema (statoil) i po pewnym czasie przyszlo mi do glowy zeby sprawdzic, czy faktycznie jest jakas roznica (bo z 98 na supreme nie zauwazylem). i co sie okazalo?
Na 98 silnik pracuje ciszej, zwieksza sie dynamika, a spalanie takie samo:) (przynamniej u mnie) Przy predkosci 80 km/h na benzynie 95 SUPREMA (95 zwyklej nie tankowalem i wole nie ryzykowac ) silnik delikatnie warczal natomiast przy 98 (takim samym stylu jazdy) silniczek albo delikatnie mruczy, albo prawie wcale go nie slychac <!-- s:) --> .
To jest oczywiscie moja opinia..a ile ludzi tyle zdan
pozdrawiam wszystkich klubowiczow.. -
Moja fabia była testowana na Modlinie podczas testów diesla laguny,mondeo i peugeota.
Na wył±czonym ASR osi±gneła 9,7 do setki,
Nawłaczonym 10,9 do setki <!-- s:D --> 8).
Z tym że testował j± kierowca rajdowy a nie ja. -
Dla tego wymieniasz motorek ???
-
Fabia TDI z salonu z Koszalina miała 104 KM sprawdzono na na kołach i na silniku
-
Ja tankuje za 100 zł , i przejerzdżam około 900 kilosów <!-- s:D -->
-
[quote] Ja tankuje za 100 zł , i przejerzdżam około 900 kilosów [/quote]
No to ile Ci pali - 3 litry na 100?
czy z gorki jezdzisz caly czas ? <!-- s:D -->
pozdrawiam -
Do stu trzydziestu gdy nie szarpie to w granicach od3,7 do 4,3 na setke .
A gdy daje w palnik ostro to robie około 600-650 kilosów .
-
Tak tylko ile ci wchodzi do zbiornika litrów ??????
-
Glupie pytanie, ale czy jak dotychczas tankowalem 95 to moge bez problemu zatankowac 98?? Bo sam bym sie chcial przekonac o tym co tu piszecie
-
No to spox nastepnym razem tankuje 98 i sie przekonam na wlasnej skorze <!-- s:D -->