DZIWNY KLEKOT SILNIKA!
-
Witam,mam mały problem dzis usłyszałem z pod maski dziwny klekot,zaraz go opisze:włączam pierwszy bieg delikatnie puszczam sprzęgło i gdy ałtko zaczyna ruszać o własnych siłach bez gazu(lub z bardzo niewielka ilością gazu) słychac taki dziwny dzwięk kleklekle.co to może byc u licha ,przebieg mam 19000.proszę o pomoc .1,4 16v75km
-
A na postoje też to słychać czy tylko podczas jazdy?Jak jedziesz i wciśniesz sprzęgło przestaje?
-
Jak ruszam bardzo powoli,lub gdy na biegu jałowym dodaje lekko gazu ale tak delikatnie.Nie wiem co to czy sie martwic czy nie .Jak pojade do aso to wymyslą bóg wie co
-
A kiedy olej wymieniałeś?
-
Olej wymieniam raz w roku ,a ostatnio w maju mobil 1 ,przebieg 19,000 km.I co to może być raz to słychac raz nie.Na zimnym silniku troszke bardziej niż na rozgrzanym.Prosze o pomoc.
-
Sprawdź sobie mocowanie plastikowej płyty na silniku, ona potrafi wydaać przeróżne dzwięki jak jest źle zamocowana lub wyskoczy z swych gumek tłumiących.
-
CHodzi ci o ten czarny duży plastik na silniku od góry.sprawdze i dam znać czy to było to.
-
[quote="TOM16V"]CHodzi ci o ten czarny duży plastik na silniku od góry[/quote]
Tak.
-
SIEDZI MOCNO.TO NIE TO