Szum z przodu podczas jazdy
-
Witam,mam pytanko.W moim aucie w czasie jazdy po równej drodze, słychać szum w przodzie z prawej strony.Czy to naturalne,czy coś się dzieje? i zastanawiam się,czy fabia jest tak głośna?
Dodam ,że nie mam porównania,bo auto mam od tygodnia. -
[quote="sylwia"] w czasie jazdy po równej drodze, słychać szum w przodzie z prawej strony[/quote]
Może to być objaw wyrobionego łozyska a moze poprostu opony ( opona) dogorywa. Jeżeli to jedna strona a nie równomiernie z obu. Bo wtedy to prawie napewno byłyby opony. Albo jeszcze bardziej prozaiczna sprawa jak np; cos złapałas zawieszeniem ( torebka foliowa itp) lub osłona silnika czy nadkole jest obluzowane. -
No ,opony to są raczej w dobrym stanie.Sprawdzę chyba łożysko.dzięki <!-- s:) -->
-
Weź jeszcze pod uwagę, iż opony zimowe są głośniejsze od letnich.
-
aaa..tego nie wiedziałam :zdziwko: <!-- s:zdziwko: --> .Dzięki. Już to biorę pod uwagę ale i tak jeszcze zajrzę do łożyska
-
Podnieś sobie autko do góry i zakręć mocno kołem jeśli będzie coś szumieć to łożysko do wymiany. Oczywiście przed podniesieniem zaciąg ręczny, a najlepiej podłóż coś pod tylne koło, natomiast lewarek pozostaw w pozycji luz.