[F1] Nie działa klapa bagażnika
-
Witam , jestem posiadaczem Skody Fabii I hatchback z 2001 r w wersji Comfort i mam problem z otwarciem tylnej klapy ,a mianowicie z wewnątrz mogę otworzyć bagażnik ale z zewnątrz już nie . Słychać działający przycisk ale brak reakcji . W czym może być problem ?
-
Ja bym tam na początek zajrzał i zobaczył co z linką. Ciężko powiedzieć jak się tego nie widzi
-
a gdzie znajduje się linka ?
-
Vitos na początek to przeczytaj dokładnie post nim zaczniesz z błąd wprowadzać ...
A do autora słychać tylko przycisk czy też siłownik. Otwórz klapę niech ktoś ci otworzy ze środka bagażnik i zobacz w zamku na pasie tylnym co się dzieje , i czy to samo jest przy otwieraniu przyciskiem w klapie ...
Jeśli nie działa tak samo to albo siłownik albo co bym obstawial bardziej przewody w peszlu pomiędzy klapa a buda ... lub sam włącznik w klapie ...
wysłane z telefonu
-
Sprawdzę jutro i dam znać
-
Sprawdziłem , naprawiłem , okazałao się , że przewód od przycisku się odczepił temat do zamknięcia <!-- s:) -->
-
witam serdecznie
aby nie zakładać nowego. fabianka 2004 1.9 tdi comfort kombisiłownik i przycisk w klapie sprawne bo słychać tyle że zamek nie zwalnia całkowicie (klapa delikatnie odda na jakiś milimetr możne 2) po naciśnięciu przycisku w klapie. muszę wtedy domknąć klapę i otwierać (przyciskać włącznik) przy dociśniętej klapie. czy wina możne stać po stronie sprężyn gazowych? trochę słabe ale w zimie klapę trzymały w pionie.