SILNIK DMUCHAWY NAWIEWU- PISZCZY
-
Witam,ostatnio silnik dmuchawy nawiewu na 1 biegu piszczy zazwyczaj rano jak auto jest zimne po nocy ,czy można go w jakiś sposób nasmarować .Dodam że na wyższych biegach jest ok, ale jak sie do niego dostać .Proszę o pomoc.
-
[quote="TOM16V"]Witam,ostatnio silnik dmuchawy nawiewu na 1 biegu piszczy zazwyczaj rano jak auto jest zimne po nocy ,czy można go w jakiś sposób nasmarować .Dodam że na wyższych biegach jest ok, ale jak sie do niego dostać .Proszę o pomoc.[/quote]
Spróbuj tu:
http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=848<!-- m -->może da sie rozebrac silnik nawiewu.
Pozdr
-
U mnie problem nastąpił po wymianie filtra przeciwpyłkowego. Na 1 biegu nie słychać, ale od 2-go w górę słychać świst powietrza, jakby spod schowka przed pasażerem. Podobnie rzecz ma się u kolegi z fabiana.
-
Moze nie dokladnie zalozyles filtr i powietrze gdzies ucieka bokiem.
-
Ja mam podobny problem z tym, że mi troszke zapiszczy na jedynce i dwojce....ale problem znika jak sie atko nagrzeje, więc nic nie bede z tym robił <!-- s --> latem nie mialem z tym problemu, a filterki wymieniałem przy przeglądzie rocznym u dleara.
pozdrowinka
ps. co zrobisz jak nic nie zrobisz :evil: