Jaki filtr kabinowy???
-
?Witam jak w temacie. jaki filtr kabinowy przeciwpyłkowy do Fabii II
Bo sa jakieś z weglem aktywnym, jaki użyć??? proszę o odpowiedź. -
węglowy różni sie tym od nie węglowego (tylko i wyłącznie) że pochłania zapachy z zewnatrz, węgirl ma właściwości neutralizowania zapachów, ale czas działania cienkiej wartsyw węgla jest mocno ograniczony
-
czyli co? szkoda kasy na weglowy? czy jak to rozumieć?
-
ja też kupuje zwykły zamiast węglowego. Lepiej częściej zmieniać ten filtr <!-- s;) --> Decyzja należy do Ciebie.
-
Ja również używałem filtrów zwykłych w cenie ok 28 zł.Teraz w tej cenie trafił mi się filtr węglowy więc po raz pierwszy go zakupiłem.Póki co jestem zadowolony.
-
Ja jeszcze tylko zapytam - klima jest w autku ??
-
tak klima jest
-
No to niby ten węglowy ma zabijać bakterie itp, ale i tak od czasu do czasu trzeba cały układ czyścić jak jest klima (kanały, parownica itd) więc zakładasz zwykły (tańszy), a częściej go wymieniasz lub czyścisz razem z układem klimy.
-
Dokładnie.Raz nie zawsze w moim przypadku <!-- s;) -->
-
Apropos czyszczenia kanałów to powiem tak.W kanałach tak na prawdę nie ma syfu, dodatkowo dodając pianki do kanałów narażamy się na przecieki na ich łączeniach a spotkałem się z tym że po przecieku elektronika która znajdowała się pod tym łączeniem po prostu zaczęła świrować.Ja osobiście wymieniając filtr kupuję aktywną pianę do czyszczenia klimatyzacji (oczywiście tylko wtedy gdy klima nie jest mocno zawalona) i podaję jej zawartość wprost na parownik poprzez dołączony do zestawu wężyk.No i na to można dać filtr kabinowy zwykły. Ale koniecznie trzeba go wymienić po takim zabiegu aby w pełni odczuć świeżość.
W przypadku zawalonych klim konieczne jest czyszczenie ultradźwiękowe najbardziej efektywne. :rotfl: <!-- s:rotfl: --> -
Zwykły jak Wam wszystko jedno i nie macie klimy. Ewentualnie jak macie - też.
Węglowy - szczególnie dla alergików.
Czy węglowy zatrzymuje zapachy z zewnątrz? Nie wiem... używam od 3lat i jak śmierdzi na zewnątrz, to śmierdzi i w środku <!-- s:) --> Bez względu czy Filtron czy MannFilter. -
Ja dość często wymieniam na zwykły tańszy bo mi szyby parują, chyba że mam gdzieś wodę pod dywanikami ale nie sprawdzam bo nie mam czasu.
-
[quote="pawelskyi"]Ja dość często wymieniam na zwykły tańszy bo mi szyby parują, chyba że mam gdzieś wodę pod dywanikami ale nie sprawdzam bo nie mam czasu.[/quote]
Sprawdź dywaniki z przodu czasem podszybie lubi przepuszczać.Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
Ja zawsze kupuję filtry Boscha i jestem zadowolony <!-- s:) -->