[F1] Fabia by Jerry
-
Škoda Fabia Combi Classic 1.4 TDI 55kw (75KM) 2004r. a w moim posiadaniu od 2012r.
Auto zakupiłem w styczniu od firmy w której pracuję (dlatego kupiłem, wiem kto i jak jeździł <!-- s;) --> ), musiałem parę rzeczy na początek naprawić ale potem to prawie bezproblemowo jeździłem. Szału nie ma, wygląda jak wygląda (przynajmniej nie straszy ludzi jak moje poprzednie auto), jestem zadowolony z osiągów (w końcu mogę wyprzedzić coś innego niż C360 i przekroczyć dozwoloną prędkość na autostradzie ;D ) a koszty ew. napraw (wymiana klocków, zawieszenie) nie przyprawia mnie o zawroty głowy.
[b]Silnik[/b] - 1.4 TDI 55KW/75KM AMF - seria
[b]Lakier[/b] - 9102 / 1B1B SREBRNY DIAMENTOWY
[b]Amortyzatory[/b] - seria
[b]Koła[/b] - felgi stalowe
[b]Opony[/b]
[list]
[] Lato - Dunlop SP Street Response 185/60 R14[/]
[] Zima - Dayton 175/65 R14 / Kormoran 185/65 R14[/][/list]
[b]Reszta[/b] - seria[b][u]Spalanie średnie[/u][/b] (2x23km trasa + 2x2km miasto): [b]5.36l/100km[/b]
[b][u]Zmiany wykonane:[/u][/b]
[list]
[]radio Alpine CDE-120R,[/]
[]instalacja klimatyzacji manualnej,[/]
[]wymiana lamp przednich (po spotkaniu 3 stopnia z sarną na drodze),[/]
[]wymiana żarówek świateł mijania na Philips Bright Light,[/]
[]wymiana oświetlenia tablicy rejestracyjnej na ledy,[/]
[][b]Założone klubowe ramki [/b] :super: ,[/]
[]Zmiana wycieraczek na Valeo Compact (zobaczymy jak się będą spisywać),[/]
[]kierownica, mieszek i drążek zmiany biegów w skórze,[/]
[]ściągnięte naklejki reklamowe,[/]
[]wyloty powietrza pomalowane lakierem,[/]
[]nowe kołpaki,[/]
[]pomalowane bębny na srebrny.[/][/list][b][u]Planowane zmiany:[/u][/b]
[list]
[]wymiana oświetlenia wnętrza, bagażnika, stopów i pozycji z tyłu na LED,[/]
[]dołożenie oświetlenia w schowku pasażera,[/]
[]poprawki lakiernicze w paru miejscach (nic poważnego),[/]
[]podświetlenie zegarów, przycisków etc. na estetyczniejsze niż standardowe zielone.[/][/list][b][u]Foto:[/u][/b]
[url=http://photobucket.com/jerry_fabia]OtoFoto[/url] (aktualizacja: 2013-07-29)[b]Wyposażenie z naklejki:[/b]
E0A no special edition 1D0 without towing attachment 5SL outer left rear view mirror: non-spherical 5RQ outer right rear view mirror: convex 1KM drum brakes, rear 6FA components without special surface appearance 1AN lightweight anti-lock brake system (ABS) 3FA without roof insert (standard roof) 1N2 power steering electro-hydraulic 1NK full wheel covers HA0 tires 165/70 R 14 81T (black) 4UE airbag f. driver a. front seat passenger 4R0 mechanical window regulator 3NC rear seat bench/backrest, split folding 3QT 3-point seat belts with tensioner and height adjustment, front 4X0 without side airbag 4A0 without seat heater 8L3 roof antenna J0L battery 340 A (70 Ah) 7AA electronic vehicle immobilization device 8GL alternator 120A 6Y0 without cruise control warning system 9AA manually controlled heating system 8RE four loudspeakers (passive) 7Q0 without navigation device 8AA without radio 8QA key without LED 8X0 without headlight washer system 4F0 mechanical locking system B17 type approval Poland G02 front shock absorption QN0 without drawers under front seats 3L1 manual height adjustment for left front seat 9P0 without seat belt warning light Q1A standard front seats 7X0 without park distance control 9W0 w/o car phone preparation/installation 7A0 without CD changer/CD player QG0 without service interval prolongation 0GZ emissions concept EU 3 L06 suspension range 06 7P0 without lumbar support in front and rear seats 3S0 without roof rails/roof load rack
-
Wygląda fajnie Powodzenia w zmianach <!-- s:P -->
-
Fajne autko, jak na pofirmowe całkiem nieźle wygląda no i jest dobra baza do modów
Pozdrawiam i szerokości -
Super autko i nieźle się prezentuje <!-- s;) -->
-
Dziękuję <!-- s:) -->
Planuję sporo zmian, ale nie dam rady wszystkiego na raz zrobić
-
Aktualizacja zdjęć po ostatnich poprawkach.
Przedni zderzak troszkę pokiereszowany po spotkaniu z lexusem - wizyta u lakiernika w planach. -
W końcu naprawiony problem z blokowaniem się kierownicy przy gwałtownym hamowaniu oraz jak już miałem tam rozebrane wszystko podciągnięta i wysuszona wiązka przewodów. Zdjąłem z niej taśmę izolacyjną aby lepiej się suszyła w razie czego.
-
Nowy album ze zdjęciami:
http://s1354.photobucket.com/user/jerry1333/library/Skoda Fabia/28-07-2013<!-- m -->Kratki pomalowane (w ramach testów) samym lakierem srebrny metalik - jeśli będzie się ścierał, poleci papier i nowa warstwa a potem bezbarwny z utwardzaczem.
-
Podsumowanie ostatnich 3 tygodni:
[list]
[]Zabezpieczenie auta na zimę (nadkola, progi, podłoga, profile zamknięte)[/]
[]Wyczyszczenie i wygłuszenie miejsca na koło zapasowe[/]
[]Lakierowanie zderzaków i progów + polerka całego auta[/]
[]Wyczyszczenie podszybia i odświeżenie ramion wycieraczek[/]
[]Pewnie jeszcze parę rzeczy które już mi wyleciały z głowy <!-- s:D -->[/][/list]