[Inne] Lakierowanie plastikow
-
Właśnie zmieniłem kolor ramki środkowego nawiewu powietrza. Nie bawiłem się w malowanie, naklejanie folii, itp, dałem do metalizowania. Efekt uważam jest super. Kosz takiej zmiany to około 15zł.
-
:przestraszony: <!-- s:przestraszony: --> super.
Cena również dość atrakcyjna.
-
ale superowe.
-
Robiles tylko srodkowa kratke?? Pozostale tez bedziesz robil??
Czy mozna cos takiego zrobic tylko w innym kolorze??
-
Na razie zrobiłem środek bo chciałem jakoś rozjaśnić deskę. Zakład, w którym to robiłem przerabia w ten sposób klamki, uchwyty i gałki do mebli więc wydaje mi się że z kolorem nie powinno być problemu.
-
musze poszukac takie zakladu u siebei w miescie, bo klamki wewn chromowane to mi sie marza juz od jakiegos czasu :oczami: <!-- s:oczami: -->
-
Klamki wewnętrzne i gałkę zmiany biegów już mam chromowane. Dlatego czegoś brakowało mi na desce. Szukaj w Panoramie Firm pod "Metalizowanie". Powodzenia. <!-- s:) -->
-
[quote="Zygus"]bo klamki wewn chromowane to mi sie marza juz od jakiegos czasu :oczami: <!-- s:oczami: -->[/quote]
Ja takie mam w standardzie od nowości
-
[quote="MirekS"]Ja takie mam w standardzie od nowości <!-- s:P -->[/quote]
Nie kazdy jest takim szczesliwcem :zalamany:
-
Zygus jak znajdzieszw krakowie ten zakład to daj znać też może cos takiego zrobię sobie :] <!-- s:] -->
-
[quote="aleks-1967"]Właśnie zmieniłem kolor ramki środkowego nawiewu powietrza. Kosz takiej zmiany to około 15zł.[/quote]
jeżeli byłbyś uprzejmy dac namiary na ta firmę tzn nazwe , adres , telefony i z kim to załatwiłeś
ja miałem super folie ale - nie jest to efekt który chciałem mieś , wiec może twój sposób były lepszy
ja równiesz chce sobie zrobić nawiewy kpl w chromie i cały czas szukam klamek , zależy jak by wyszeł nawiem może i na klamki bym sie zdecydował bo nowe to koszt około 75 pln za sztuke na allegro idzie dostać już za 100pln kpl ale niewiadomo na co sie trafi
a jak z ścieralnością bo wszelakie uchwyty meblowe po jakimś czasie sie wycieraja :suchy: <!-- s:suchy: -->
-
W Częstochowie jest kilka takich zakładów: "ALMET" tel. 3659929; "ERKA" ul. Kopernika 41 tel. 3244247; Powęska Jacek ul.Żarecka 101 tel. 3233856. Jest też w powiecie gliwickim w Żernicy Technipol ul. Nieborowska 66 tel. (32) 3301061. Generalnie nazywa się to Metalizacja próżniowa. <!-- s:) -->
Scieralność: uchwty w meblach muszą się wycierać bo często się je dotyka, tutaj chyba nie ma takiej konieczności.
-
A robili Ci to na poczekaniu ,czy zawoziłes im te wlociki?
-
U mnie to trwało kilka dni. Miałem bardzo zatłuszczoną ramkę od środków do konserwacji kokpitu. Więc nie pokryło dobrze za pierwszym razem. Generalnie trwa to jeden do dwóch dni. <!-- s:| -->
-
[quote="MŁODY"]a jak z ścieralnością bo wszelakie uchwyty meblowe po jakimś czasie sie wycieraja :suchy: <!-- s:suchy: -->[/quote]
U mnie po prawie 90 tys km są jak nowe
-
[quote="MirekS"]U mnie po prawie 90 tys km są jak nowe <!-- s:) -->[/quote]
Ale ty masz orginalne wiec sie nie liczy
-
Czy znalazl ktos w koncu jakis zaklad w krakowie co bylby w stanie to wykonac.....
Tylko nie tak i ze gosc powie no to sprobujmy, zobaczymy jak wyjdzie. -
[quote="mp cossy"]Czy znalazl ktos w koncu jakis zaklad w krakowie co bylby w stanie to wykonac.....
Tylko nie tak i ze gosc powie no to sprobujmy, zobaczymy jak wyjdzie.[/quote]Przyznam bez bicia, ze nie mialem glowy nawet szukac.
-
Zobaczcie jak to robią w Częstochowie:
http://www.metalizowanie.pl/oferta.html :szok: <!-- s:szok: --> -
Znalazłem w Panoramie Firm kilka Zakładów w Krakowie które zajmóją się metalizowaniem nie dzwoniłem nie pytałem ale podaję:
1.
Batko Jerzy Pracownia Artystyczna
31-044 Kraków, ul. Grodzka 42 - woj. małopolskie
tel. 012 422 65 50
2.
"Elbit" Anna Łastowska
Kraków, ul. Lentza 6 /14, tel. 012 637 01 92
3.
"Elbud" Przedsiębiorstwo Stalowych Konstrukcji
Kraków, ul. Wadowicka 12, tel. 012 266 43 94
4.
Kubik Jan Warsztat Galwaniczno-Techniczny