[F1 i F2] Sportowy wydech
-
Chcialbym sie dowiedziec co trzeba zrobi by uzyskac takie rasowe (tuningowe) brzmienie?? Sory ale nei znam sie na tym, a chcialbym zeby moje autko bylo tez slychac :twisted: Czy wymiana samej koncowki cos da, czy trzeba wymieniac jeszcze cos. Interesuje mnie podwojny wydech cos takiego [img]http://srazy.skoda-fabia-club.cz/2003/26.04.2003-Pribram/pribram_26042003-027.jpg[/img]
Czy ktos wie ile kosztuje taka przyjemnosc?? A moze ktos z FCP ma juz taki wydech -
A masz jakies fotki?? przeslij mi na mejla chetnie zobacze jak to u ciebie wyglada <a href="mailto:zygi.zygi@interia.pl">zygi.zygi@interia.pl</a><!-- e --> a ile to kosztuje?? No wlasnie a to brzeczenie jest bardzo donosne?? glosno to slychac w srodku??
-
900zl ale z robocizna, czyli jakie dokladnie czesci musialbym kupic?? zna ktos moze jakas firme zajmujaca sie tym, najlepiej z okolic krakowa
-
ee tam przesadzacie ja jadac w trase wylanczam radio i slucham wydechu. A wydechow niemam zadnych no ten ostatni tylko sportowy i jest dla mnie za cichy juz kombinuje zeby go przerobic <!-- s:) -->. Znacie jakis zaklad w warszawia co za niedurza kase przerobil by moj wydech na glosniejszy i zmienil koncowki bo te co mam juz mi sie niepodobaja
-
Mowie calkiem powaznie <!-- s:D --> jak byscie mieli kogos takiego w wawie to dajcie mi znac:)
-
Jak zmierzyles te decybele ja tez bym chial sobie zmierzyc:)
-
Ja niewiem ile mam. Matka jak ze man jedzie i jade 60 to drze sie ze juz ja glowa boli ojciec to samo. Moja dziewczyna nazeka ze radia niemoze sluchac jak jade 130 o wyzszych predkosciach niemowie wiec ja tez chcialbym soe to zmierzyc bo mi za cicho mimo wszystko:)
-
Czyli jak zrobic zeby byl taki mily dla ucha basowy pomruk, ale w kabinie mozna bylo sluchac radia <!-- s:P --> I od czego zalezy wlasnei ten dzwiek bo mi tylko niektore sie podobaja
-
No to pofatyguje sie na stacje kontorli pojazdow wnajblizszym czasie i napisze ile tych Db u mnie jest . Jezeli chcesz miec mily dzwiek dla ucha taki delikatny pomruk to kup sobie sebringa niesa tanie ale maja wlasnie taki dzwiek. Wtedy wydech jest ladny z wysokiej jakosci stali i milo mruczy. A zalezy to od wygluszenia wydechu no i od wielkosci puszki.
Tak czy siak ja bede wywalal wszystko ze srodka i bedzie strzlal gdy odpuszcze gazu jak WRC bez zadnych butli z gazem zakladanych do wydechow jak to teraz modne sie staje -
W takim razie bede sie musial chyba wstrzymac, bo moja mamuska zakazdym razem jak wsiadzie do auta to narzeka na ciemne szyby a co dopiero na takie wycie <!-- s:D -->
-
[quote]Jak chcesz gło¶ny ryk to kup KM[/quote]
niestety Km niejest glosniejszy od mojego wydechu boz astanawialem sie juz nad tym. Mam Ultera bez srodkowego tlumika i zamiast katalizatora wstawiona strumiennice i jest mi za cicho <!-- s:) -->
Przeciesz widac ze zygi ma kolopaki golym okiem :?
-
Mnie wkurwia to ze kazyd zobaczy ooo kolopaki a dlaczego nie felgi. Bo jest zima i felg szkoda na ta piepszona sol i te chlorki. A ludzie tego nierozumieja albo sa tempi. Wiadomo ze zima samochod atrakcyjnie niewyglada i nieprzypierdalaj sie czlowieku do takich glupot jak wiesz ze jest zima
-
To nastepnym razem jak masz jakies watpilowosc to zapytaj najpierw a nei najezdzaj na kogos i sie wysmiewaj. Nie bedziesz musial pozniej przepraszac
-
To prawda tuning wiaze sie z duzymi felgami ale niemoze to byc przerost formy nad trescia. W wiekszosci stosuje sie 2 cale wieksze od seryjnych
-
Dlazcego cienias. Mysle ze fabia dobrze wyglada na 15 i to sa felgi akurat do etgo samochodu. Ja mialem 15 cali w espero i byly zamale wiec zakupilem 16 cali i beda akurat:)
-
no wlasnie nie placz ja tez mam 15 i wydaje mi sie ze to gorna granica jak na polskie drogi, bo jak wiadomo im wieksza felga to profil opony mniejszy. A to przy stanie naszych drog nie jest wskazane.
-
To fakt nasze drogi niesa najlepsze ale da sie na nich jezdzic z niskoprofilowymi opoami tylko umiejetnie i wolno niestety. Tuning samochodu nigdy niebyl i niebedzie praktyczny
-
Wiadomo ze dajac wieksze felgi daje sie i szersze kola wiec palil bedzie smaohcod wiecej zaleznie od rozmiarow opon i felg. 9.5 litra? mysle ze to malo niejest moj pali tyle przy dynamicznej jezdzie
-
no to niedziw sie ze duzo ci pali. Cos za cos
-
No to duzo, bo u mnie przy normalnej jezdzie spali mi 7l, a tez mam opony 195/50 i mnie wiecej tyle samo mi pali na stalowych