Głośniki tył
-
napisz jak masz wersje tej Fabiolki
znajac zycie nie masz kabli trzeba ciągnać od kostki od radia
ale to juztył podciagnij za 1 robota4x45 wystarczajace co chesz auto rozwalić
-
wersja classik combi.
-
trzeba tył ciagnac :dobani: <!-- s:dobani: -->
-
zobaczymy ile będą chcieli kaski
-
byłem u fachowców z AUTO-STAJNI i za podciągnięcie przewodów i podłączenie twiterów do tylnych bcznych drzwi chcą ok.100zł.mószę to przemyśleć czy warto.
-
Jest sporo roboty z rozbieraniem tych wszystkich plastikow, wiec nie dysponujesz duza iloscia wolnego czasu i nie masz zamilowania do takich robotek to lepiej zalacic i miec swiety spokoj.
Z drugiej strony nie jest to bardzo skomplikowane wiec przy odrobinie dobrych checi jestes w stanie zaoszczedzic 100zl <!-- s:D --> -
jaki system odseparowany zakładasz bo rozumie ze czyms sygnal musisz rozdzielic na woofer i tweeter (zwrotnice itp.)
-
bezpośrednio z radia bo mam jeszcze cały tył wolny
-
bedziesz musiał jeszcze przlotki gumowe harmonijki kupić
pomiedzy słupkiem a drzwiam - jeżeli to clasic w ASO nie jest az takie drogie -
Zajrzałem dzisiaj między drzwi i stwierdziłem że jest tam przelotka a w niej idą dwa kable .zauważyłem też ,że w miejscu gdzie powinny być twitery było już coś grzebane,więc może będzie tylko kwestia podłączenia,ale to już szczegół.
-
Jeżeli są kable to nic trudnego. Przeczytaj to http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?t=1748<!-- m --> . Jest tu opisane jak wyjąć twitery.
W mojej Fabce twitery wstawiał serwis zaraz po zakupie.
Pozdr
:zdrowko: -
Mam głośniki w przednich drzwiach u dołu, z tyłu w tylnej półce i z tyłu obok klamek.
Niestety z przodu przy lusterkach nie posiadam. Instalację zakładał serwis. Za robotę płaciłem w 2002r. 160zł (podłączenie twiterów i 2 głośników w półke) + głośniki i przewód.Pozdr
-
Pod tylną półką w sedanie jest metalowa (blaszana póła z otworami) - do niej przewody są poprzypinane spinkami (plastikowe taśmy zaciskowe) i wszystko ładnie jest ułożone i się nie macha i nie zwisa.
pozdr
-
Ja mam w tylnej polce i mam kabelki podklejone od spodu klejem na goraco. Nic nie zwisa, w miare jest to jakos uporzadkowane.
-
Twitery zamontowane jest ok.polecam jak ktoś nie ma.dzięki za porady .
-
twitery kupiłem na allegro 20zł. zamontowałem sam jakieś 30min.z lewych drzwi musiałem zdjąć tapicerkę żeby dostać się do kabli.wszystko poszło bardzo sprawnie (oczywiście dzięki poradzie użytkowników forum).
-
starałem się dobrze że nie padało i było ok.0 stopni.
-
Czyli wychodzi na to ze instalacja jednak byla ????
No to 3/4 pracy miales zalatwione <!-- s:) --> -
tak instalacja była odkryłem to we wtorek lub środę.wiele mi to ułatwiło.
-
witam ja właśnie dzisiaj zamontowałem twitery w tylne boczne drzwi przy klamkach,mam combi classic 2002/2003.w moim była instalacja -radio ms-502.nie wiem kto zakładał instalację ,mam Fabiśkę dwa lata.wszystkie głośniki grają super.