Fabia 1.2 by MarcinWrc
-
Szukając oszczędności w życiu nie wpadłbym na to, żeby zaprojektować lusterko w skali 1:2. Martwa strefa wielkości boiska piłkarskiego i weź tak jeździj. Anglicy w końcu się do czegoś przydali <!-- s:D -->
Jutro przetestuję to w praktyce i ocenię o ile wygodniej jest
:hurra: -
[quote="MarcinWrc"]Martwa strefa wielkości boiska piłkarskiego i weź tak jeździj. [/quote]
A mi to wcale nie przeszkadza, a jesli mam watpliwosc to przyzwyczajenie z moto, gdzie lusterka byly sztuka dla sztuki i ogladam sie za siebie - najpewniejszy sposob na sprawdzenie martwej strefy <!-- s:P -->
Ps. ale to male lusterko jest brzydkie, wiec zmiana na wielki plus -
Marcin a blacharka i kołpaki kiedy <!-- s:D --> ?
:serce: -
Tuff
Kwestia przyzwyczajenia właśnie, bo mając 17 miesięcy Vento miałem do dyspozycji duże, prostokątne i symetryczne lusterka. I nie było problemu. Do tego szerokie lusterko wsteczne też pomagało. Sytuacje kiedy musiałem się odwracać były bardzo rzadkie.
Tak więc teraz będę jeździł trochę spokojniej <!-- s:) -->piotrekpasti
Mój portfel mi podpowiada, że póki co muszę to odłożyć w czasie - ale jest to aktualnie na mojej liście priorytetów
Chociaż myślę, że felgi zacznę ogarniać już po lewym lusterku, a kołpaki pójdą na emeryturęHmm... lepsza będzie czerń matowa czy z połyskiem jak na tym lusterku?
-
Dobrze zrobiony połysk będzie wyglądał bardziej "bogato", nie jak lusterka z bieda-wersji. Nie wiem na ile dobrze to zrobiłeś w warunkach domowych, więc powstrzymuję się od oceny.
Mat chyba łatwiej zrobić dobrze samemu, ale jak wspomniałem wcześniej- masz wygląd bieda-wersji <!-- s:) -->
-
Właśnie przypomniałem sobie, że mam już za sobą jedno malowanie stalówek właśnie na czarny mat (jak można o takim czymś zapomnieć?) i faktycznie po stokroć lepiej będzie wyglądał połysk. Przekonałem się o tym po pomalowaniu lewego lusterka tym samym lakierem co prawe i uzyskałem prawie idealną, ładnie odbijającą wszystko powierzchnię.
[url=https://flic.kr/p/uKUnE1][img]https://c1.staticflickr.com/1/472/18874817504_20d423de23_z.jpg[/img][/url]
Więc jeśli odpowiednio się przyłożę, to felgi będą się pięknie prezentowały <!-- s:) -->Prawe lusterko do poprawki.
-
Na zdjęciu wygląda super, bez porównania z matowymi. Jak się zobaczymy znów na spocie to powiem co myślę na żywo <!-- s:) -->
-
Klamki jeszcze tak zrób <!-- s:) -->
-
Co do klamek takich, to chyba będę musiał to przemyśleć, bo głowę mam pełną pomysłów i chcę mieć pewność, że nie będzie czegoś za dużo na końcu. <!-- s:) -->
-
Klamki i listwy w połysk ! :hyhy: :hyhy: <!-- s:hyhy: -->