[F2] JAkie świece FABIA II 1.4 16V 85KM PB/LPG?
-
Witam. Mam pytanko. Jakie świece polecacie kupić do takiego silniczka o kodzie BXW. W serwisie polecają jakieś z boscha za 32zł za sztukę. coś poradzicie?
Aktualnie mam przejechane 40 000km z czego 30tys na gazie i zbliża mi się przegląd przy którym wypada wymienić świece. -
Ja bym wziął DOR15YS-9 BRISK Silver ok 13 zł/szt
W miarę dobre opinie o tych świeczkach słyszałem jeśli chodzi o pracę na LPG.
-
Podczepiam się pod temat.Nie mam u siebie instalacji LPG ale posiadam ten sam silnik.Czy możecie polecić jeszcze jakieś inne świece abym miał jakiś wybór?
-
Ja co prawda silnik mam inny, ale w drugim już aucie jeżdżę na gazie na świecach NGK. Jestem bardzo zadowolony. Po każdych 15stu tysiącach, po których zalecana jest niestety ich wymiana przy jeździe na LPG, zdemontowane świeczki okazują się być w zaskakująco dobrym stanie. Nigdy elektrody nie były jakoś mocno upalone, pomimo wyższej temperatury spalania gazu. Nie wiem jak do Waszego, ale do mojego silnika o kodzie BUD NGK robi porządne świeczki <!-- s:) -->
-
Ja za założylem świece Boscha do LPG które podobno wymienia się co 30 tys. Aktualnie przejechałem 20tys i wszystko jest ok. Numerow niestety nie pamiętam
-
witam ja podobnie jak w serwisie polecam firme BOSCH przejechałem na nich 35 tys. km bardzo dobry produkt. Takie świece [url]http://www.iparts.pl/czesc/swieca-zaplonowa,skoda,fabia-6y2-1999-08-2008-03,1-4-16v-75km,106-4383-15107-100151-0-30-0242240653.html[/url]
Pozdrawiam:)
-
Ja u siebie mam oryginalne świeczki założone fabrycznie i zakupiłem już nowe firmy Brisk za 10 zł/szt.W przyszłym tygodniu czeka mnie wymiana tylko ze względu na przebie jaki aktualnie na nich zrobiłem.Póki co ori mnie nie zawiodły autko chodzi jak talala...