[F2] Montaż CB
-
Witam kolegów.
Kupiłem właśnie fabię i chciałem zamontować CB. Czy może ktoś podrzucić jakieś fotki?
Szukałem na forum ale niestety nic nie znalazłem. -
Fabia 1 czy 2?
Ja zamontowałem po prawej stronie konsoli srodkowej, przy nogach pasażera,
Jak zrobię fotki to wrzucę -
Możesz zamontować radio we wnęce pod radiem przed drążkiem zmiany biegów np na czarny rzep M3.Będzie się trzymać.
Jest to metoda mało inwazyjna. -
Coś słabo szukałeś http://www.fcp.pl/forum/viewtopic.php?p=77382&highlight=#77382<!-- m -->
-
[img]http://img593.imageshack.us/img593/5914/img0477p.jpg[/img]
tak jest u mnie <!-- s;) -->)
-
[quote="dark"]Fabia 1 czy 2? [/quote]
moja to 2 <!-- s:) -->[quote="marcing040381"]Możesz zamontować radio we wnęce pod radiem przed drążkiem zmiany biegów np na czarny rzep M3.Będzie się trzymać.
Jest to metoda mało inwazyjna.[/quote]
sprawdzałem to miejsce ale nie bardzo mi pasowało, auto przed blokiem i obawiam się że się komuś spodoba.przykleiłem na próbę na taśmę dwustronną z prawej strony pod nogami pasażera. Jak nie odpadnie to dobrze, a jak odpadnie to spróbuję na tego rzepa 3M tak jak mówisz.
Dzięki za propozycje.
-
Tak jak anubis mowi na stale przykrecasz tylko uchwyt pozniej na 2 wkrecane recznie "tegesy" sie trzyma schowanie radia w moim przypadku do schowka pod siedzeniem to jakies 20 sekund <!-- s;) -->
-
[quote="anubis"]wstaw tak jak [b]Havier[/b], tylko z prowadnic na noc wyciągaj radyjko, żep słabo trzyma, zwłaszcza na dziurkach[/quote]
Nie zgodzę się z Tobą że nie będzie trzymać.Jeśli użyjesz twardego rzepa 3M to uwierz mi że nie ma prawa odpaść (pod warunkiem że przykleisz 4 paski wzdłóż radyjka)Mało tego można je również demontować gdy będziesz zostawiać auto na parkingu.Sposób sprawdzony w F2 mojego ojca.Tak jak pisałem jest to metoda najmniej inwazyjna.
Jeśli zaś ma być 100 procent pewności i chcesz wkręcać wkręty w tworzywo to jest to dobry sposób. -
spokojnie, zamontowałem dopiero przejechałem kawałek i się trzyma jutro jadę do pracy zobaczę jak się odklei to zastosujemy inne rozwiązanie, nie chciał bym wiercić w nowym autku zwłaszcza że ma miesiąc. <!-- s:D -->
-
[quote="Fabiaan"]spokojnie, zamontowałem dopiero przejechałem kawałek i się trzyma jutro jadę do pracy zobaczę jak się odklei to zastosujemy inne rozwiązanie, nie chciał bym wiercić w nowym autku zwłaszcza że ma miesiąc. <!-- s:D -->[/quote]
Miejmy nadzieję że będzie trzymać.Tak jak mówiłem u mojego ojca trzyma (nie pisałem ale przed przyklejeniem rzepu do deski należy ją odtłuścić najlepiej benzyną ekstrakcyjną bo nie przebarwi deski).
p.s. Mam jeszcze pytanko z innej beczki może wpadniesz na wtorkowy spot tj 24.04.2012 g. 18 parking Tesco róg Serbskiej i Wilczak?Zapraszam w imieniu swoim i nie tylko.Szczegóły znajdziesz w temacie "spot poznań i okolice".
-
[quote]p.s. Mam jeszcze pytanko z innej beczki może wpadniesz na wtorkowy spot tj 24.04.2012 g. 18 parking Tesco róg Serbskiej i Wilczak?Zapraszam w imieniu swoim i nie tylko.Szczegóły znajdziesz w temacie "spot poznań i okolice".[/quote]
dam znać później, pracuję i nie wiem o której moja wróci z pracy. Ale dzięki za zaproszenie. <!-- s:) --> -
u mnie wyglada to tak
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/951c136101eccf43.html<!-- m --> -
Wreszcie przykręciłem i tyle. Będzie na lata <!-- s -->
-
Zarzuć jakieś foty <!-- s;) -->