Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

SmartLink radio Bolero

Masz problem z elektryczny w swoim samochodzie ? Opisz go a na pewno ktoś Ci pomoże.
sadzio
Status: Offline

SmartLink radio Bolero

Postautor: sadzio » 07 lipca 2018, 16:36

Witam, nie wiem czy temat ten był już poruszany ale mam problem ze Smart Link w swojej Skodzie. Kupiłem Fabie 3 z 2017 w zeszłym tygodniu. W Menu jest ikona Smart Link a po jej wybraniu, pojawia się jedynie komunikat "Uruchamiani Smart Link" . Trwa to długo i nic się nie dzieje. Łączę swój telefon normalnie przez BT i USB. Czy istnieje możliwość, że mam ikonę SmartLink a nie jest zakupiona w konfiguracji? Co mogę zrobić w takiej sytuacji?

Przepraszam jeśli piszę w złym miejscu. Proszę o jakieś konstruktywne odpowiedzi. To moja pierwsza Skoda.

Pozdrawiam
Patryk

Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2368
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: SmartLink radio Bolero

Postautor: TOMUŚ » 07 lipca 2018, 18:01

Cześć.

Sprawdziłeś czy smart link współpracuje z twoim telefonem? Niestety smarlink nie współpracuje z wszystkimi telefonami. Wiem że była taka akcja że za około 650 zł szło w aso dokodować Mirror linka co ma sens jeśli korzystasz z telefonicznej navi.
SmartLink komunikuje się tylko przez BT.
Pozdrawiam,
Tomek

sadzio
Status: Offline

Re: SmartLink radio Bolero

Postautor: sadzio » 07 lipca 2018, 23:11

TOMUŚ pisze:Cześć.

Sprawdziłeś czy smart link współpracuje z twoim telefonem? Niestety smarlink nie współpracuje z wszystkimi telefonami. Wiem że była taka akcja że za około 650 zł szło w aso dokodować Mirror linka co ma sens jeśli korzystasz z telefonicznej navi.
SmartLink komunikuje się tylko przez BT.


Mam Samsunga S7, wydawało mi się, że powinno działać. Dziękuję za pomoc :)

Awatar użytkownika
kapi
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 2784
Rejestracja: 25 lutego 2008, 00:11
Lakier: Błękitna Laguna metalic
Silnik: 1.2 TSI/86 KM
Aktualne auto: Fabia III Monte Carlo
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: SmartLink radio Bolero

Postautor: kapi » 08 lipca 2018, 10:30

Tomuś, MirrorLink ma ograniczone telefony...

SmartLink działa po usb lecz konieczny jest program AndroidAuto w niektorych telefonach - ja mam samsunga A3 i mimo że nie działa po ML to za to z AndroidAuto - wyśmienicie.
Samsung A5 działa po ML. oraz z AA.
W obu przypadkach ważny jest kabel by był do przesyłu danych a nie tylko do ładowania ( pełne 4 żyły)
Jeśli kablem możesz ściągnąć zdjęcia do komputera to powinien działać w aucie.

Programy są ograniczone dla AndroidAuto ale na forum passata jest dosyć ciekawy i obszerny temat jak uruchomić np yanosik -a.

Do Aso możesz sie zwrócić z nr vin o potwierdzenie że funkcja jest aktywna.

Centrala skody odsyła do producentów telefonów w sprawie kompatybilności.
Wiem na pewno, że motorola ma problem z poprawnym funkcjonowaniem - wymieniłem właśnie na A3.

Wiecej info o AA w moim temacie o F3.

http://www.fabiaclub.pl/forum-pl/viewto ... 60#p287260


Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2368
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: SmartLink radio Bolero

Postautor: TOMUŚ » 08 lipca 2018, 14:53

Wiem że była akcja Skody że jak ktoś chciał a miał Smartlink to mu dokowali MirrorLinka. Oczywiście za kase :D
Miałem gdzieś listę telefonów które współpracują z tymi dwoma bajerami . Musze jej poszukać. Ona jest co prawda stara ale zawsze wiadomo z którymi na pewno działa.
Wiem że samsungi były tam i chyba te galaxy S. WIem że mojego S3mini nie było.

Stanowisko centrali jest jak zwykle . To mnie nie dziwi :) . Samsung daje do swych komórek taki kabel mini usb na usb i on jest do ładowania i przesyłu danych bo mi wykrywa jako dysk na kompie - oczywiście telefon.

Znalazłem jedynie to: http://compatibilitylist.skoda-auto.com/
Tutaj można sobie zobaczyć z czego twoje radio może korzystać
Pozdrawiam,
Tomek



Wróć do „Warsztat elektryczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości