Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

[F1] Domykanie szyb z pilota !

Tutaj zamieszczamy pomocne rady wraz ze zdjęciami, jak coś naprawić bądź zmodyfikować.
Crown
-#user
-#user
Posty: 22
Rejestracja: 19 lutego 2014, 22:35
Lakier: Szary Satin metalic
Silnik: 1.6 TDI CR DPF/105 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Crown » 03 czerwca 2014, 20:50

A takie pytanko jeszcze.
Gdzie znajduje się moduł komfortu w f1 2000 Rok?

Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Goldi » 03 czerwca 2014, 21:53

W konsoli środkowej na wysokości sterownika klimatyzacji (za nim).
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<

Awatar użytkownika
krzysiokal
-#user
-#user
Posty: 34
Rejestracja: 18 maja 2014, 21:06
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.9 TDI/105 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: krzysiokal » 06 czerwca 2014, 10:54

Koledzy ja mam taki problem pasujący do tematu. W mojej F1 jest oryginalne domykanie szyb z pilota. Czyli albo kluczykiem zamykam i przytrzymam szyby jadą w górę/dół lub z pilota przytrzymam to tak samo. Robiłem światło wnętrza w podsufitce i chyba zwarcie poszło. Wymieniłem 1 spalony bezpiecznik ze skrzynki bezpieczników.

I teraz tak domykanie szyb kluczykiem działa ok, ale z pilota już nie tylko zamyka/otwiera auto. Spaliłem jakiś bezpiecznik jak tak to gdzie ? Czy może uwaliłem moduł komfortu ? :rozpacz:
Pomóżcie.
Serwis in my garage :)
Skoda Felicia 1.3 mpi-> Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ
Nissan Almera N15 1.4-> Seat Toledo III 2.0 TDI BKD 140km

Awatar użytkownika
skawina
-#user
-#user
Posty: 26
Rejestracja: 07 maja 2016, 11:29
Lakier: Rosso Brunello metalic
Silnik: 1.6 TDI CR DPF/105 KM
Aktualne auto: fabia kombi
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: skawina » 08 maja 2016, 18:40

Odkopuję temat :P
Jest ktoś w Krakowie (okolicach) kto mógłby przekodować moduł komfortu żeby szyby zamykały/otwierały się z pilota? Obecnie moczy mi się wkładka zamka w nafcie, bo odkryłem po wyjęciu wkładki, że mam domykanie :)
Ile np taka przyjemność może kosztować w ASO ?
Rocznik autka 2004
Paweł


Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2335
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: TOMUŚ » 08 maja 2016, 18:47

Cześć
Zależy od aso :)
Musisz po dzwonić po serwisach i sie popytać
Pozdrawiam,
Tomek

gadu: 7297471 - przed rozmową przedstaw się :)

Awatar użytkownika
skawina
-#user
-#user
Posty: 26
Rejestracja: 07 maja 2016, 11:29
Lakier: Rosso Brunello metalic
Silnik: 1.6 TDI CR DPF/105 KM
Aktualne auto: fabia kombi
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: skawina » 08 maja 2016, 19:02

A czy to normalne, że przy zamykaniu auta z klucza przekręcimy kluczyk jeszcze raz na zamykanie to otwierają się tylne lewe drzwi? :zdziwko:
Rocznik autka 2004
Paweł

Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Goldi » 08 maja 2016, 22:42

skawina pisze:A czy to normalne, że przy zamykaniu auta z klucza przekręcimy kluczyk jeszcze raz na zamykanie to otwierają się tylne lewe drzwi? :zdziwko:

Wg mnie sprawa dotyczy problemu z centralem.Sprawdź krańcówki.

P.S. wpisz problem w ospowiednim wątku.Tu piszemy o problemach z szybami.

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<

Awatar użytkownika
kapi
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 2769
Rejestracja: 25 lutego 2008, 00:11
Lakier: Błękitna Laguna metalic
Silnik: 1.2 TSI/86 KM
Aktualne auto: Fabia III Monte Carlo
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: kapi » 08 maja 2016, 23:33

skawina pisze:A czy to normalne, że przy zamykaniu auta z klucza przekręcimy kluczyk jeszcze raz na zamykanie to otwierają się tylne lewe drzwi? :zdziwko:

Powinny zamknąć się wszystkie.

Jeśli masz elektrykę na wszystkich szybach, to wszystkie powinny reagować na klucz tak samo.



sent by phone

Awatar użytkownika
skawina
-#user
-#user
Posty: 26
Rejestracja: 07 maja 2016, 11:29
Lakier: Rosso Brunello metalic
Silnik: 1.6 TDI CR DPF/105 KM
Aktualne auto: fabia kombi
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: skawina » 08 maja 2016, 23:41

Przednie mam tylko elektryczne. Pilot zamyka normalnie. Tylko z klucza po ponownym zamknięciu otwiera się zamek tylnych drzwi... :) Poradzę ;)
Rocznik autka 2004
Paweł

lud_r
-#user
-#user
Posty: 3
Rejestracja: 31 marca 2017, 22:18
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.9 TDI/101 KM
Aktualne auto: Fabia
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: lud_r » 21 grudnia 2017, 13:01

Witam.
Posiadam moduł jak w opisie na początku tematu, żadne metody kodowania aby szyby z pilota ruszyły się nie powiodły nawet kodowania VCDS'em.
I pytanie mam takie jaki moduł mogę podmienić możliwie bez przerabiania wtyczek aby to zafungowało.

Fabia I 2004 po lifcie 1.9 ATD wersja Comfort



Wróć do „Zrób to sam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość