Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

[F1 i F2] Szyby elektryczne - temat zbiorczy

Masz problem z elektryczny w swoim samochodzie ? Opisz go a na pewno ktoś Ci pomoże.
Awatar użytkownika
Tofik
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 771
Rejestracja: 25 września 2011, 03:58
Lakier: Srebrny Diamond metalic
Silnik: inny
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Tofik » 25 marca 2012, 11:28

Gdzieś był poruszany chyba...
Co do twojej sprawy, to nie wiem jak jest w Fabiach drugiej generacji, ale w Fabiencji 1 jest tak samo. Nie zamkną się okna z pilota tylko z bębenka. A jeżeli chciałbyś pewnie coś takiego zrobić, to pewnie do jakiegoś "szpeca" jechać, co się zajmuje tymi sprawami.
>>> 6Y5 R3 12V czyli Fabka Tofika <<<

GTR Sports 356 MBR 16" TOYO PROXES R31 [Przód], GoodYear EAGLE F1 [Tył] -> 195/45R16 ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Postautor: Goldi » 25 marca 2012, 15:37

Tofik, dzięki za sugestie.Pytam bo zastanawiam się nad tym że skoro są siłowniki elektryczne to myślę że da się je zaprogramować.

Mimo wszystko czekam na dalsze sugestie lub jakieś tropy.
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<

Awatar użytkownika
kapi
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 2803
Rejestracja: 25 lutego 2008, 00:11
Lakier: Błękitna Laguna metalic
Silnik: 1.2 TSI/86 KM
Aktualne auto: Fabia III Monte Carlo
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: kapi » 25 marca 2012, 22:37

marcing040381, na pilocie w trakcie zamykania przytrzymaj przycisk zamykania - powinno działać tak jak z zamkiem.
podobnie z otwarciem okien.
jeśli chodzi ci o opóźnione zamykanie - pozostaje dołożenie modułu najlepiej z alarmem. wtedy on bedzie domykać szyby.

Awatar użytkownika
Havier
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 389
Rejestracja: 23 stycznia 2012, 20:30
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Havier » 25 marca 2012, 22:41

kapi, ma racje, tez tak mam^^ w octavii I z alarmem z czujnikami ruchu wewnatrz pojazdu(moj brat ma ale nie wiem dokladnie co to za alarm ale byl fabrycznie zamontowany :) )szyby zamykaja sie same jakies 10 sekund po zamknieciu auta z pilota, wiec mozna to uzyskac, choc mysle ze bez alarmu sie nie obejdzie,.


Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Postautor: Goldi » 26 marca 2012, 16:04

Havier,

z tym nie ma problemu posiadam alarm z czujnikiem ruchu i czujnikiem przechyłu.Spróbuje się jeszcze rozeznać w tej materii u jakiegoś elektryka.Jak będę coś wiedział na ten temat to się odezwę.
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<

Awatar użytkownika
K0_VOITH
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 584
Rejestracja: 08 stycznia 2012, 17:28
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: K0_VOITH » 26 marca 2012, 17:39

Jeśli alarm nie ma modułu to można dołożyć i wykorzystać impuls z zamykania CZ lub z któegoś wolnego kanału, jeśli takowy posiadasz.
Wartburg 353S 1.0 87' <- Trzy cylindry, dwa takty, jeden samochód ;-) Wartburg 4Ever
Audi A4 B5 Avant 1.8 ADR 97'<- czerwone są szybsze ^^
Honda Civic IV 1,6 SOHC 89' <- kochana szlifierka, sprzedana w 2011, 2012 -> polsilver ;-(

Andreo
-#user
-#user
Posty: 6
Rejestracja: 21 kwietnia 2012, 13:50
Lakier: Rosso Brunello metalic
Silnik: 1.4 MPI/60 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Andreo » 21 kwietnia 2012, 13:55

Witam! Jestem nowym użytkownikiem tego forum jak i F1 2003 Sedan. Mam problem z szybami. Szyba od strony kierowcy nie chce się podnieść, ale opuścić się da. Cały system jest dorabiany, nie był w wyposażeniu. Nie chcący wcisnąłem dwa klawisze naraz (od kierowcy i od pasażera panelem od strony kierowcy :wstyd: i od tego czasu nie mogę zamknąć szyby. Pomóżcie :zalamany:

Awatar użytkownika
Tofik
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 771
Rejestracja: 25 września 2011, 03:58
Lakier: Srebrny Diamond metalic
Silnik: inny
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Tofik » 21 kwietnia 2012, 17:18

Odkręć tapicerkę z drzwi i sprawdź, czy coś przypadkiem nie blokuje
>>> 6Y5 R3 12V czyli Fabka Tofika <<<

GTR Sports 356 MBR 16" TOYO PROXES R31 [Przód], GoodYear EAGLE F1 [Tył] -> 195/45R16 ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
mari0
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 315
Rejestracja: 16 czerwca 2011, 22:37
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: mari0 » 28 kwietnia 2012, 18:52

Mam następujący problem ... przyciski z drzwi elektrycznych po stronie kierowcy mam dwu stopniowe, tj otwieranie i drugi stopien otwieranie całkowite (analogicznie z zamykaniem). Odłączyłem dziś na kilka minut akumulator i po ponownym podłączeniu go szyby nie otwierają/zamykają się całkowicie .. działa tylko pierwszy bieg. Tą funkcję trzeba jakoś zaprogramować po odpięciu aku ?

Funkcja komfortu - domykanie szyb po zamknięciu samochodu na scyzoryku chodzi bez problemów.
Ostatnio zmieniony 28 kwietnia 2012, 18:53 przez mari0, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zdono
-#moderator
-#moderator
Posty: 1350
Rejestracja: 01 kwietnia 2011, 10:48
Lakier: Rosso Brunello metalic
Silnik: - brak -
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: zdono » 28 kwietnia 2012, 19:40

mari0, musisz wsadź kluczyk w zamek drzwi, trzymaj w lewo aż się opuści, następnie przekręć i trzymaj w prawo aż się zamknie. Dziękuję ;)
Fabia Zdono 1.8T

"Tam gdzie zaczyna się zabawa, kończy się ekonomia"



Wróć do „Warsztat elektryczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości