Nawigacje/GPS

Wszystko związane z Radiami CB oraz urządzeniami nawigacyjnymi.
Awatar użytkownika
DJ MŁODY
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 1240
Rejestracja: 05 marca 2005, 22:10
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/75 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Nawigacje/GPS

Postautor: DJ MŁODY » 15 czerwca 2006, 19:26

witam fanatyków car audio

ostatnio przegladam sobie bardzo czesto allegro i sie zastanawiałem nad

orginał wyswietlacz z nawigacją CD - radio - DVD

czy ktoś posiada cos takiego - czy gra jest warta świeczki :/
Ostatnio zmieniony 19 października 2011, 14:55 przez DJ MŁODY, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
mp cossy
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 78
Rejestracja: 14 marca 2006, 13:20
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: mp cossy » 15 czerwca 2006, 21:23

A wiec tak. Najpierw kupilem palmtopa bo byl mi potrzebny a dopiero po roku jak kupilem auto przyszlo mi do glowy ze mozna go wykorzystac jako nawigacje. Wtedy mnie ten palmtop kosztowal 1700 zl. Dzis ten sam na allegro stoi 500~700 zl. Do tego kupijesz antene GPS za 320 zl na 32 kanaly(posiadam juz rok i jestem zadowowlny) i nasz gps za 800~1000 zl
AAAAAA. No i mapa. Jak chcesz to ci moge na ftpa wsadzic najnowsza\
a uaktualnienia zawsze znajdziesz na www.pdaclub.pl
:)

Awatar użytkownika
DJ MŁODY
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 1240
Rejestracja: 05 marca 2005, 22:10
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/75 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: DJ MŁODY » 16 czerwca 2006, 12:34

co do nawigacji to nie musicie mi tłumaczyc sam montuje pozycjonery GPS ( jak by toś potrzebował cos do GPS-a )

rozchodzi mi sie o orginał z VW w miejsce radia - kapujecie :hyhy:
spełnienie marzeń bezcenne

Matsil
-#user
-#user
Posty: 15
Rejestracja: 19 lutego 2009, 14:22
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

[F1 i F2] Nawigacje/GPS - temat zbiorczy

Postautor: Matsil » 19 lutego 2009, 14:40

Panowie, czy ktoś z Was ma może w nowej fabii nawigację? Mam radio dance 2 din i zastanawiam się nad wymianą go na RNS300. Czy ktoś próbował tego dokonać? Co trzeba dołożyć oprócz anteny oczywiście? Żonie nawigacji się zachciało :).
Nie wiem jak jest w skodzie ale w passacie każde nowe radio, nawigację trzeba aktywować VAGiem.
Z góry dzięki za sugestie.
Ostatnio zmieniony 19 października 2011, 11:48 przez Matsil, łącznie zmieniany 2 razy.
Skoda Fabia 1,9 SDI Comfort (2001)
Skoda Fabia II 1,9 TDI Comfort (2008)
VW Passat 2,0 TDI Sportline (2006)


Awatar użytkownika
michal.szewczykkk
-#user
-#user
Posty: 11
Rejestracja: 10 grudnia 2008, 18:33
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: michal.szewczykkk » 20 lutego 2009, 14:35

A jaki będzie tego koszt? Nie lepszym rozwiązaniem będzie zakup oddzielnego urządzenia? Gwarancja aktualnych map, fotoradary kolorowy wyświetlacz? Na pewno o wiele lepiej sprawdzi się w swoim zadaniu

Awatar użytkownika
Wojtas
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 2504
Rejestracja: 02 maja 2004, 16:40
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Wojtas » 21 lutego 2009, 14:24

rowniez uwazam ze lepszym wyborem bedzie oddzielne urzadzenie .. PDA lub jakas navi. Oprocz kwesti ktore poruszyl Michal dorzuce jeszcze ze bedziesz spal spokojnie bo PDA czy navi mozesz wyjac i schowac w kieszen a takie urzadzenie jak chcesz zamontowac nie bardzo :kwasny: czyli narazona jest Twoja boczna szyba i urzadzenie samo w sobie :wstyd:
OZ 16" & Fulda Sport Control 205/45/16 :hyhy: & Xenon Eyes :hyhy:

<<<>Fabka by Wojtas<>>>

Najładniejsze auto II Zlotu FCP Grudziądz 2006
Najładniejsze auto III Zlotu FCP Borki 2010
I miejsce rzut oponą, czyli Strongman Borki 2010

Awatar użytkownika
Lord_Nikkon
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 260
Rejestracja: 09 grudnia 2008, 10:22
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Lord_Nikkon » 21 lutego 2009, 17:41

Matsil, Ja mialem do czynienia z nawigacja wbudowana w Skodzie FII. Monochromatyczny wyswietlacz i mnostwo zabawy z ustawieniem czegokolwiek, jak dla mnie porazka. Jesli chcesz juz miec koniecznie wdudowana nawigacje zastanow sie nad czyms takim:

http://www.allegro.pl/item558910717_wys ... 2009r.html

Awatar użytkownika
zielarzlol
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 329
Rejestracja: 06 grudnia 2008, 19:11
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: zielarzlol » 21 lutego 2009, 19:52

Ja z drugiej strony jestem temu całkowicie przeciwny.

Dziwię się, że jakieś "chińskie" urządzenie jest sprzedawane po takiej cenie.

Jeśli nie chcesz mieć problemów, polecam zakup czegoś markowego.

pozdro

Matsil
-#user
-#user
Posty: 15
Rejestracja: 19 lutego 2009, 14:22
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Matsil » 21 lutego 2009, 21:47

Jakbym chciał sobie kupić osobne urządzenie to bym kupił i nie zadawał tu pytania. Mam w passacie RNS510 z najnowszymi aktualizacjami i niewiele ustępuje on Automapie (aktualizacja 12/08 którą też mam w NavRoadzie) i nie uważam, że to chiński wynalazek choć co do ceny to sie zgadzam. Nie lubię po prostu walajacych się po aucie kabli, śmiesznych przyssawek na szybie itp. Chcę ładnie skomponowaną z deską praktyczną nawigację, której żona nie będzie demontować przy każdym wysiadaniu z auta ryzykując wybicie szyby.
Sam koszt zakupu RNS lub MFD2 nie jest duży - ok. 1000 - 1500pln czyli tyle ile trzeba dać za średniej klasy nawigację przenośną.

Lord_Nikkon, rozważałem kiedyś podobną propozycję jeszcze do passata, ale na testach się skończyło. Navi super, ale radio, wzmacniacz, dźwięk, nawet sam wygląd itp. daleko odstają od RNS510 wiec zrezygnowałem, choć moze do skody to i nie głupi pomysł. Aktualnie mam radio Dance, czyli nie byłoby problemu z podmianą.
Skoda Fabia 1,9 SDI Comfort (2001)

Skoda Fabia II 1,9 TDI Comfort (2008)

VW Passat 2,0 TDI Sportline (2006)

Awatar użytkownika
michal.szewczykkk
-#user
-#user
Posty: 11
Rejestracja: 10 grudnia 2008, 18:33
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: michal.szewczykkk » 21 lutego 2009, 23:42

Wybicie szyby ro raczej większe ryzyko posiadania wbudowanego ekranu. A 1500 zł to troche przesadziłeś za osobne urządzenie. Za 700 zł można mieć najnowszego tomtom 630 z wybieraniem głosowym adresów co jest na prawdę ekstra pomysłem.



Wróć do „CB Radio/GPS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości