Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

[F1 i F2] VAG - Wszystkie sprawy z nim związane

Jak w domowym zaciszu zdiagnozować co dolega naszemu autku.
Tomasz12
Status: Offline

[F1 i F2] VAG - Wszystkie sprawy z nim związane

Postautor: Tomasz12 » 27 kwietnia 2006, 07:46

Witam. Czy ktoś posiada może kody które są wyświetlane po podłączeniu komputera do samochodu lub coś takiego.
Ostatnio zmieniony 16 października 2011, 11:42 przez Tomasz12, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MirekS
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 6359
Rejestracja: 28 grudnia 2004, 19:43
Lakier: Beż Cappuccino metalic
Silnik: 1.9 TDI/101 KM
Aktualne auto: Skoda fabia combi
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: MirekS » 27 kwietnia 2006, 07:57

Chyba nikt tu nie ma pełnego programu z numerami i opisem kodów.
Nim założysz nowy TEMAT użyj funkcji SZUKAJ

Pozdrawiam:
MirekS
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW AXR AMBITION
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW ATD Elegance - SPRZEDANA
Skoda fabia 1.4 MPI 44kW AZE Comfort + LPG - SPRZEDANA

Dudi
-#user
-#user
Posty: 44
Rejestracja: 13 marca 2005, 00:37
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: kody

Postautor: Dudi » 15 maja 2006, 21:33

Tomasz12 pisze:Witam. Czy ktoś posiada może kody które są wyświetlane po podłączeniu komputera do samochodu lub coś takiego.


Chodzi Ci o kody błędów w VAG-COM ?

Awatar użytkownika
MirekS
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 6359
Rejestracja: 28 grudnia 2004, 19:43
Lakier: Beż Cappuccino metalic
Silnik: 1.9 TDI/101 KM
Aktualne auto: Skoda fabia combi
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: MirekS » 16 maja 2006, 20:31

Dudi jeśli masz zapodaj na forum.
Nim założysz nowy TEMAT użyj funkcji SZUKAJ

Pozdrawiam:
MirekS
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW AXR AMBITION
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW ATD Elegance - SPRZEDANA
Skoda fabia 1.4 MPI 44kW AZE Comfort + LPG - SPRZEDANA


Dudi
-#user
-#user
Posty: 44
Rejestracja: 13 marca 2005, 00:37
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Dudi » 30 maja 2006, 22:27

Przegapiłem ten wątek :/

Tu mam standardowe "fault codes from obd-II"

Coś nie działa dolaczanie plikow :/ daj maila to Ci wysle...

Armin
-#user
-#user
Posty: 9
Rejestracja: 08 sierpnia 2006, 22:09
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Gniazdo serwisowe VAG

Postautor: Armin » 15 sierpnia 2006, 11:05

Witam wszystkich

Gdzie jest gniazdo serwisowe w fabii combi choice 2004 (luty) ?
Właśnie obszukałem wszystkie podejrzane mi miejsca i nigdzie nie mogę tego gniazda znaleźć.

Pozdro

Awatar użytkownika
Wojtas
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 2504
Rejestracja: 02 maja 2004, 16:40
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Wojtas » 15 sierpnia 2006, 11:12

gniazdo znajduje sie "ZA" lewym schowkiem (ten pod wlacznikiem swiatel). Musisz mocniej pociagnac i schowek wyskoczy z zatrzaskow i ukaze sie gniazdo :)
OZ 16" & Fulda Sport Control 205/45/16 :hyhy: & Xenon Eyes :hyhy:

<<<>Fabka by Wojtas<>>>

Najładniejsze auto II Zlotu FCP Grudziądz 2006
Najładniejsze auto III Zlotu FCP Borki 2010
I miejsce rzut oponą, czyli Strongman Borki 2010

Armin
-#user
-#user
Posty: 9
Rejestracja: 08 sierpnia 2006, 22:09
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Armin » 15 sierpnia 2006, 11:28

Jest! Jest! Jest!
Faktycznie za schowkiem.
Trzeba przytrzymać zatrzask schowka w jego górnej części i schowek wtedy wychyla się o 180 stopni dając dostęp do gniazda.

A pytałem się bo wlaśnie się przymierzam do zakupu interface'u VAG. Polecacie jakiś? Ja mam na oku ten:
klik

Pozdro

Armin
-#user
-#user
Posty: 9
Rejestracja: 08 sierpnia 2006, 22:09
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Armin » 26 sierpnia 2006, 11:27

Kupiłem niedawno interface VAG.
Niezła zabawa, można sobie np. Przebiegi pracującego silnika pooglądać.

Nawet koledzie już diagnozowałem golfa, miał problemy z TDI (spadek mocy).
Ma błąd ciśnienia powietrze na dolocie do silnika, teraz już wie co sprawdzać.

Pozdro

Awatar użytkownika
WRC
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 547
Rejestracja: 30 kwietnia 2005, 21:44
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

[F1] VAG

Postautor: WRC » 25 grudnia 2006, 21:37

Tak se myśle żeby zrobić sciepa na najbliszszym spocie południowym i kupić VAGA.
Koszt to ok 700 pln,i wszystkie błędy kasyjemy za friko ,a na stanie by gfo mioł szefo z południa czyli łukasz<ZYGUS>
Ściepa na najbliszym spocie co wy banda na to. :super:
Ostatnio zmieniony 27 lutego 2011, 07:07 przez WRC, łącznie zmieniany 1 raz.
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni

I miejsce w kategorii trzeżwy inaczej,ino czym tu sie szczycić !!!!!!!!!!!!!!!!!



Wróć do „Diagnostyka - oprogramowanie, interfejsy,”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość