Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

[F2] Montaż CB

Wszystko związane z Radiami CB oraz urządzeniami nawigacyjnymi.
Awatar użytkownika
Fabiaan
-#user
-#user
Posty: 57
Rejestracja: 21 kwietnia 2012, 18:47
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

[F2] Montaż CB

Postautor: Fabiaan » 21 kwietnia 2012, 18:58

Witam kolegów.
Kupiłem właśnie fabię i chciałem zamontować CB. Czy może ktoś podrzucić jakieś fotki?
Szukałem na forum ale niestety nic nie znalazłem.

Awatar użytkownika
jszalanski
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 12
Rejestracja: 21 lutego 2012, 10:08
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: jszalanski » 21 kwietnia 2012, 19:40

Fabia 1 czy 2?
Ja zamontowałem po prawej stronie konsoli srodkowej, przy nogach pasażera,
Jak zrobię fotki to wrzucę
jszalanski
Fabiśka 1,4 16V kombi '08
CB TTI 770 + Sirio AS 100

Dawniej:
Kombifoka 1,8 TDCi '03
Palio Weekend 1,2 EL '03

Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Postautor: Goldi » 21 kwietnia 2012, 20:00

Możesz zamontować radio we wnęce pod radiem przed drążkiem zmiany biegów np na czarny rzep M3.Będzie się trzymać.
Jest to metoda mało inwazyjna.
Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2012, 20:07 przez Goldi, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<

Awatar użytkownika
dark
-#user
-#user
Posty: 62
Rejestracja: 09 czerwca 2010, 21:43
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: dark » 21 kwietnia 2012, 20:46

Ostatnio zmieniony 21 kwietnia 2012, 20:51 przez dark, łącznie zmieniany 2 razy.


Awatar użytkownika
Havier
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 389
Rejestracja: 23 stycznia 2012, 20:30
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Havier » 21 kwietnia 2012, 21:52

Obrazek

tak jest u mnie ;))

Awatar użytkownika
Fabiaan
-#user
-#user
Posty: 57
Rejestracja: 21 kwietnia 2012, 18:47
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Fabiaan » 22 kwietnia 2012, 14:02

dark pisze:Fabia 1 czy 2?

moja to 2 :)

marcing040381 pisze:Możesz zamontować radio we wnęce pod radiem przed drążkiem zmiany biegów np na czarny rzep M3.Będzie się trzymać.
Jest to metoda mało inwazyjna.

sprawdzałem to miejsce ale nie bardzo mi pasowało, auto przed blokiem i obawiam się że się komuś spodoba.


przykleiłem na próbę na taśmę dwustronną z prawej strony pod nogami pasażera. Jak nie odpadnie to dobrze, a jak odpadnie to spróbuję na tego rzepa 3M tak jak mówisz.

Dzięki za propozycje.

anubis
Status: Offline

Postautor: anubis » 22 kwietnia 2012, 18:32

wstaw tak jak Havier, tylko z prowadnic na noc wyciągaj radyjko, żep słabo trzyma, zwłaszcza na dziurkach

Awatar użytkownika
Havier
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 389
Rejestracja: 23 stycznia 2012, 20:30
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Havier » 22 kwietnia 2012, 20:49

Tak jak anubis mowi ;) na stale przykrecasz tylko uchwyt ;) pozniej na 2 wkrecane recznie "tegesy" sie trzyma ;) schowanie radia w moim przypadku do schowka pod siedzeniem to jakies 20 sekund ;)

Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Postautor: Goldi » 22 kwietnia 2012, 21:23

anubis pisze:wstaw tak jak Havier, tylko z prowadnic na noc wyciągaj radyjko, żep słabo trzyma, zwłaszcza na dziurkach


Nie zgodzę się z Tobą że nie będzie trzymać.Jeśli użyjesz twardego rzepa 3M to uwierz mi że nie ma prawa odpaść (pod warunkiem że przykleisz 4 paski wzdłóż radyjka)Mało tego można je również demontować gdy będziesz zostawiać auto na parkingu.Sposób sprawdzony w F2 mojego ojca.Tak jak pisałem jest to metoda najmniej inwazyjna.
Jeśli zaś ma być 100 procent pewności i chcesz wkręcać wkręty w tworzywo to jest to dobry sposób.
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<

Awatar użytkownika
Fabiaan
-#user
-#user
Posty: 57
Rejestracja: 21 kwietnia 2012, 18:47
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Fabiaan » 22 kwietnia 2012, 23:05

spokojnie, zamontowałem dopiero przejechałem kawałek i się trzyma :) jutro jadę do pracy zobaczę jak się odklei to zastosujemy inne rozwiązanie, nie chciał bym wiercić w nowym autku :) zwłaszcza że ma miesiąc. :D



Wróć do „CB Radio/GPS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość