Anteny radiowe

Wszystko związane z Radiami CB oraz urządzeniami nawigacyjnymi.
Awatar użytkownika
nicram
-#moderator
-#moderator
Posty: 828
Rejestracja: 13 czerwca 2009, 14:01
Lakier: Rosso Brunello metalic
Silnik: 2.0 MPI/115 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: nicram » 10 lutego 2010, 06:45

Potwierdzam na pewno to nie wina separatora, który służy jedynie do podania zasilania na antenę, ale sam do życia napięcia nie potrzebuje. Też mam zainstalowany i nic się nie dzieje z aku.

Marek
-#user
-#user
Posty: 153
Rejestracja: 27 listopada 2008, 12:55
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Marek » 10 lutego 2010, 13:51

Separator nic nie zmienia? TYLKO (!!) podaje gdzies tam napiecie? To nie zadne "tylko" - bo on podaje napiecie na wzmacniacz antenowy, ktory jak jest OK, to jest tylko niewielkim odbiornikiem pradu, ale jak ma np. zwarcie to moze byc duzym odbiornikiem.

Popielaty
-#user
-#user
Posty: 12
Rejestracja: 28 grudnia 2009, 18:14
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Popielaty » 22 lutego 2010, 21:32

Separator pobiera prąd z akumulatora bez dwóch zdań. Do prawidłowej jego pracy wymagane jest zasilanie 12V, którym to ma on zasilić wzmacniacz w antenie. Nie jest to co prawda wielki prąd ale jeżeli akumulator jest słaby lub niedoładowany, taki separator może mu dokuczyć. Należy go tak podłączać aby po wyjęciu kluczyka ze stacyjki znikało napięcia które go zasila.

Awatar użytkownika
slawek196812
-#user
-#user
Posty: 16
Rejestracja: 21 stycznia 2009, 20:23
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: slawek196812 » 15 kwietnia 2010, 20:05

Witam
W końcu zabrałem sie za ten separator,no i faktycznie pobierał cały czas prąd ,odłączyłem go i szukałem kabla po stacyjce no nie znalazłem takiego co by wyłaczał prad po wyłaczeniu stacyjki(troche dziwne że takiego nie ma)ale zrobilem inaczej ,mam radio JVC i znalazłem pin w kostce w którym po wyłączeniu radia odcina napiecie do separatora :D
Dzieki za wszelkie sugestie Panowie.


baltazarw
-#user
-#user
Posty: 7
Rejestracja: 17 maja 2010, 23:25
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

[F1] Pioneer DEH-2200UB przejściówka do anteny ?

Postautor: baltazarw » 19 lipca 2010, 11:30

Witam,

Czy moze mi ktos pomoc? Chce kupic takie radyjko PIONEER DEH-2200UB. Czytalem cos ze musze jeszcze miec jakas przejsciowki do anteny czy cos w tym stylu. Mam skode z 2007 czy faktycznie potrzebuje czegos a jesli tak to czy moglby mi ktos powiedziec co i gdzie moge znalezc?
Z gory dziekuje za pomoc :-)
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2010, 11:27 przez baltazarw, łącznie zmieniany 1 raz.

stasiek17_87
-#user
-#user
Posty: 32
Rejestracja: 21 lipca 2009, 21:37
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: stasiek17_87 » 19 lipca 2010, 18:01

jeżeli kupisz to radyjko to w komplecie będziesz miał przejściówkę :) pozdrawiam.

baltazarw
-#user
-#user
Posty: 7
Rejestracja: 17 maja 2010, 23:25
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

[F1] Pioneer DEH-2200UB przejściówka do anteny ?

Postautor: baltazarw » 19 lipca 2010, 18:48

Dzieki za pomoc :)
W takim razie loguje sie na allegro i kupuje :)
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2010, 11:29 przez baltazarw, łącznie zmieniany 2 razy.

techniczny
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1817
Rejestracja: 27 października 2004, 23:16
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: techniczny » 19 lipca 2010, 20:56

baltazarw, uzupełnij indeks w temacie.

_reg5
Nie odpowiadam na PW / e-mail

baltazarw
-#user
-#user
Posty: 7
Rejestracja: 17 maja 2010, 23:25
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: baltazarw » 20 lipca 2010, 11:31

Witam,
Dziekuje za zwrocenie uwagi.
Uzupelnilem indeks, mam nadzieje ze wszystko juz jest poprawnie :) Jesli nie, prosze o pomoc moze nie tyle mlodemu, co niedoswiadczonemu forumowiczowi :)

Marcoo
-#user
-#user
Posty: 10
Rejestracja: 15 kwietnia 2011, 08:24
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

[F1] Nie mogę wykręcić anteny

Postautor: Marcoo » 19 sierpnia 2011, 12:27

Antena wykręca się o jakieś 5 mm, widać gwint a potem obraca się tak jakby jakaś nakrętka mocująca od środka obracała się wraz z gwintem anteny. Czy komuś przydarzyło się takie zjawisko i jest może jakiś prosty patent na wykręcenie antenki. Nie uśmiecha mi się demontaż podsufitki by odkręcać całe mocowanie anteny.



Wróć do „CB Radio/GPS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości