Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

Anteny radiowe

Wszystko związane z Radiami CB oraz urządzeniami nawigacyjnymi.
Awatar użytkownika
kornat
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 1400
Rejestracja: 23 marca 2007, 21:39
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: kornat » 12 listopada 2009, 15:42

Ale antenę można kupić na własną rękę i zrobić samemu nie ma wielkiej filozofii sam robiłem i zajęło mi to godzinę.

Awatar użytkownika
dawzo007
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 54
Rejestracja: 09 października 2009, 17:55
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: dawzo007 » 12 listopada 2009, 16:46

trzeba sciagac podsufitke i grzebac troche boje sie ze cos uszkodze podobno podsufitki miekkie sa i sie łamią a jaka tam antena idzie
dawzoo007 Pozdro.

Awatar użytkownika
kornat
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 1400
Rejestracja: 23 marca 2007, 21:39
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: kornat » 12 listopada 2009, 19:41

Ja całej podsufitki nie ściągałem tylko kawałek. Tylko że ja nie miałem wogóle tylko montowałem pierwszą.

Awatar użytkownika
MirekS
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 6359
Rejestracja: 28 grudnia 2004, 19:43
Lakier: Beż Cappuccino metalic
Silnik: 1.9 TDI/101 KM
Aktualne auto: Skoda fabia combi
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: MirekS » 12 listopada 2009, 23:16

Kupiłem wyglądem zbliżoną do tej co była z tym, że ta którą założyłem miała wzmacniacz, fabryczna nie.
Nim założysz nowy TEMAT użyj funkcji SZUKAJ

Pozdrawiam:
MirekS
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW AXR AMBITION
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW ATD Elegance - SPRZEDANA
Skoda fabia 1.4 MPI 44kW AZE Comfort + LPG - SPRZEDANA


Awatar użytkownika
slawek196812
-#user
-#user
Posty: 16
Rejestracja: 21 stycznia 2009, 20:23
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

[F1] Separator antenowy

Postautor: slawek196812 » 09 lutego 2010, 12:53

Jak w temacie,czy możliwe jest wyładowywanie sie akumulatora po przez ten separator(jest to nowe i jedyne urządzenie jakie ostatnio podlaczałem),moje pytanie zwiazane jest tym że samochód stoi w garażu nie załaczam autoalarmu,a przykładowo po dwóch dniach podczas odpalania odzywa sie syrena autoalarmu a objaw ten pojawia sie tylko przy słabo naładowanym akumulatorze
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2010, 21:41 przez slawek196812, łącznie zmieniany 1 raz.

muczo
-#user
-#user
Posty: 5
Rejestracja: 30 stycznia 2010, 21:56
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: muczo » 09 lutego 2010, 20:53

nie ma takiej możliwości przecież separator nic nie zmienia w podłączeniu jest to tylko dołożona przejściówka do anteny ale może samo radio jest źle podłączone albo zabiera Ci za dużo prądu najlepiej byłoby sprawdzić pobór prądu w uśpieniu czyli jakieś pół godzinki po zamknięciu samochodu

Awatar użytkownika
slawek196812
-#user
-#user
Posty: 16
Rejestracja: 21 stycznia 2009, 20:23
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: slawek196812 » 09 lutego 2010, 21:05

Tak niby przejściówka,ale napięcie do niej jednak podłączałem,przy radiu też nic nie zmieniałem a jednak coś mi akumulator rozwala.

Awatar użytkownika
nicram
-#moderator
-#moderator
Posty: 828
Rejestracja: 13 czerwca 2009, 14:01
Lakier: Rosso Brunello metalic
Silnik: 2.0 MPI/115 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: nicram » 10 lutego 2010, 06:45

Potwierdzam na pewno to nie wina separatora, który służy jedynie do podania zasilania na antenę, ale sam do życia napięcia nie potrzebuje. Też mam zainstalowany i nic się nie dzieje z aku.

Marek
-#user
-#user
Posty: 153
Rejestracja: 27 listopada 2008, 12:55
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Marek » 10 lutego 2010, 13:51

Separator nic nie zmienia? TYLKO (!!) podaje gdzies tam napiecie? To nie zadne "tylko" - bo on podaje napiecie na wzmacniacz antenowy, ktory jak jest OK, to jest tylko niewielkim odbiornikiem pradu, ale jak ma np. zwarcie to moze byc duzym odbiornikiem.

Popielaty
-#user
-#user
Posty: 12
Rejestracja: 28 grudnia 2009, 18:14
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Popielaty » 22 lutego 2010, 21:32

Separator pobiera prąd z akumulatora bez dwóch zdań. Do prawidłowej jego pracy wymagane jest zasilanie 12V, którym to ma on zasilić wzmacniacz w antenie. Nie jest to co prawda wielki prąd ale jeżeli akumulator jest słaby lub niedoładowany, taki separator może mu dokuczyć. Należy go tak podłączać aby po wyjęciu kluczyka ze stacyjki znikało napięcia które go zasila.



Wróć do „CB Radio/GPS”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości