Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

Fabia 1,4 Mpi 60 KM, nie odpala

Knotton
Status: Offline

Fabia 1,4 Mpi 60 KM, nie odpala

Postautor: Knotton » 19 września 2017, 09:30

Witam,

Auto posiada mama od nowości, kilka dni temu Fabia zaczeła się dławić i po kilku metrach zgasała i przestała odpalać, po wstępnej diagnozie wyszło na to że paliwo nie jest podawane na listwę wtryskową.
Wymieniłem pompę paliwa, filtr paliwa oraz listwę wtryskową razem z wtryskiwaczami aby zorientować się że to wiązka nie podaje prądu na wtryski...

Niestety mam bardzo ograniczoną wiedzę o silniku, proszę o pomoc gdzie znaleźć informację ile zaworów ma silnik, w którym miejscu szukać usterki, czy nie bawić sie i od razu zmienić całą wiązkę.

Sprawdzałem bezpieczniki przed wymianą pompy i wtrysków, jednak nie jestem pewien czy przypadkiem nie przepaliłem ich teraz, proszę o info które bezpieczniki powinienem wymienić.

Dzięki z góry za pomoc!

Hypia
-#user
-#user
Posty: 20
Rejestracja: 16 lutego 2015, 18:12
Lakier: Szary Satin metalic
Silnik: 1.4 TSI/180 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 1,4 Mpi 60 KM, nie odpala

Postautor: Hypia » 20 września 2017, 11:04

Przyda Ci się miernik.
https://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Fabia/55

Chyba masz ten sam silnik co ja:
http://pl.realoem.me/Skoda/CZ/FAB/2002/225/R

Sprawdź te bezpieczniki.



Wróć do „PB”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości