Qrcze pomogłem wybrać siostrze Skode Fabie 1.4 MPI (pisalem juz o tym) i same problemy z tym autem

Ale do rzeczy. Skoda na LPG szarpie i gaśnie. Jest to tak odczuwalne, że nie da sie nią jezdzic na LPG. Na benzynie jest OK. Z tego co wiem to auto zachowywalo sie normalnie i w trasie cos sie nagle zjeb~!#@#$ło i zaczelo sie szarpanie.
Na necie znalazlem cos takiego:
(http://magazynauto.interia.pl/porady/ek ... nId,765963)
3. Na LPG silnik szarpie
OBJAW: podczas jazdy na gazie moc jest rozwijana nieharmonijnie. W trakcie przyspieszania silnik szarpie, z trudem utrzymuje wolne obroty. Na benzynie silnik pracuje idealnie.
PRZYCZYNA: możliwe, że zużył się układ zasilania LPG. W przypadku instalacji mieszalnikowych szwankuje reduktor lub nieszczelny jest układ dolotowy. Mógł także zepsuć się silnik krokowy sterujący dawką gazu. W przypadku instalacji wtryskowych można podejrzewać zużycie wtryskiwaczy.
KOSZT NAPRAWY: wszystko zależy od rodzaju uszkodzeń. Komplet wtryskiwaczy LPG to zwykle koszt od 250 do 500 zł.
Co sądzicie?
Aha, filtry powietrza, gazu i świece - są nowe. Cewka/Listwa zapłonowa niedawno sprawdzana... no i brak szarpania na PB swiadczy ze to razcej cos z instalacja LPG.
Podejrzewalem jeszcze ze jakies "lewe" powietrze gdzie dochodzi do instalacji LPG, ale nie wiem gdzie by to sie mialo dziac.