Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

[F1] Domykanie szyb z pilota !

Tutaj zamieszczamy pomocne rady wraz ze zdjęciami, jak coś naprawić bądź zmodyfikować.
Awatar użytkownika
mari0
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 315
Rejestracja: 16 czerwca 2011, 22:37
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: mari0 » 28 kwietnia 2013, 19:51

Kupujecie zestaw za 50 zł z Allegro, podpinacie do samochodu, jeśli nie wiecie jak to Elektryk zrobi Wam to za pare złotych.

Przerzucacie pastylkę z immo z ori kluczyka do tego z zestawu - jeśli jest lipa to można kupić używkę scyzoryka - mi udało się kupić zestaw z fabrycznymi i hula.

Nawet klapa bagażnika będzie się otwierać z pilota. Domykanie szyb w standardzie przy zamykaniu drzwi z pilota - jeśli masz moduł komfortu.

Awatar użytkownika
mss
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 215
Rejestracja: 25 stycznia 2009, 15:27
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: mss » 19 maja 2013, 11:34

Trochę późno, ale może na przyszłość pomogę. Ten program działa tylko i wyłącznie na fizycznym rs232. Nie znam przypadku gdzie poszło na rs232 z pcmcia albo usb.
Obrazek
Obrazek
Fabia 20VT :)

sskrzypczak
-#user
-#user
Posty: 3
Rejestracja: 14 stycznia 2014, 16:36
Lakier: Błękit Admirał metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: sskrzypczak » 14 stycznia 2014, 17:08

mss pisze:Trochę późno, ale może na przyszłość pomogę. Ten program działa tylko i wyłącznie na fizycznym rs232. Nie znam przypadku gdzie poszło na rs232 z pcmcia albo usb.

Spróbuj w ustawieniach portu zmienić na com1 lub com2 bo czesto się zdarza, że właśnie program wymaga takiego portu, a po przejściówkach otrzymuje wyższy numer.

Awatar użytkownika
mss
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 215
Rejestracja: 25 stycznia 2009, 15:27
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: mss » 14 stycznia 2014, 17:22

W dosie :)? Watpię
Obrazek

Obrazek

Fabia 20VT :)


Awatar użytkownika
Jack
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 39
Rejestracja: 15 lutego 2012, 09:42
Lakier: Żółty Sprint
Silnik: 1.4 16V/85 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Jack » 15 stycznia 2014, 19:56

mari0 pisze:.... Domykanie szyb w standardzie przy zamykaniu drzwi z pilota - jeśli masz moduł komfortu.


Mógłbyś nieco rozwinąć temat lub podrzucić link? Czy jeśli posiadam moduł komfortu, da się zrealizować domykanie szyb z pilota (jak)? Na razie jest z tym jak z Yeti - ponoć ktoś widział.
P.S. To że jest to możliwe "z kluczyka" wiadomo...
[F1] Skoda Fabia 1.4 16V 75kW/101KM (Mint)

Leatrice85
-#user
-#user
Posty: 4
Rejestracja: 19 listopada 2013, 17:01
Lakier: Czerń Magic perła
Silnik: 1.4 16V/75 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Leatrice85 » 15 stycznia 2014, 20:33

Też chętnie poczytam więcej na ten temat.

OneKathlyn2845
-#user
-#user
Posty: 2
Rejestracja: 19 listopada 2013, 17:31
Lakier: Pomarańcz Tangerine metallic
Silnik: inny
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: OneKathlyn2845 » 16 stycznia 2014, 18:01

Ooo thx za informacje.

Awatar użytkownika
kornat
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 1400
Rejestracja: 23 marca 2007, 21:39
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: kornat » 17 stycznia 2014, 12:17

Jack pisze:
mari0 pisze:.... Domykanie szyb w standardzie przy zamykaniu drzwi z pilota - jeśli masz moduł komfortu.


Mógłbyś nieco rozwinąć temat lub podrzucić link? Czy jeśli posiadam moduł komfortu, da się zrealizować domykanie szyb z pilota (jak)? Na razie jest z tym jak z Yeti - ponoć ktoś widział.
P.S. To że jest to możliwe "z kluczyka" wiadomo...

Jeżeli zamykają Ci się szyby z kluczyka to opis jak aktywować z pilota masz na pierwszej stronie.

Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Goldi » 17 stycznia 2014, 16:53

Jak się ma sprawa z domykaniem w F2?Słyszałem że można to aktywować, ale zależne jest to od modelu modułu komfortu.
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<

enzo34
-#user
-#user
Posty: 22
Rejestracja: 18 grudnia 2011, 17:56
Lakier: Szary Stone metallic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: enzo34 » 14 maja 2014, 19:08

Witam. Czy w programie VCDS można uaktywnić domykanie szyb z kluczyka lub z pilota w Fabii 2 ? Numer sterownika BORDNETZ to 6R7937086P. Jeśli tak to jaką opcję należy zaznaczyć ? Proszę o odpowiedź.



Wróć do „Zrób to sam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości