Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

[F1] Domykanie szyb z pilota !

Tutaj zamieszczamy pomocne rady wraz ze zdjęciami, jak coś naprawić bądź zmodyfikować.
Awatar użytkownika
emmjot
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 284
Rejestracja: 06 marca 2012, 12:08
Lakier: Rosso Brunello metalic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: emmjot » 25 czerwca 2012, 09:19

To bede musiał pogadać z kolegą podczas zakładania tempomatu, może przy okazji grzebania w kompie coś się uda zrobićw tym temacie.
Skoda Fabia I ICE 05' 1.4 16V 75KM LPG Kombi
Skoda Octavia II 11' 1.6 MPI 102KM LPG Liftback

Awatar użytkownika
Havier
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 389
Rejestracja: 23 stycznia 2012, 20:30
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Havier » 25 czerwca 2012, 09:58

szyby zamykaja sie same tylko i wylacznie jeslia uto ma alarm z czujnikami ruchu w aucie :)

Awatar użytkownika
Jack
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 39
Rejestracja: 15 lutego 2012, 09:42
Lakier: Żółty Sprint
Silnik: 1.4 16V/85 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Temat nadal aktualny...

Postautor: Jack » 05 września 2012, 20:06

Mam właśnie takie auto (oryginalny alarm, czujnik ruchu w podsufitce nad oświetleniem wnętrza), szyby domykają się "z kluczyka", nie ma jednak mowy o domykaniu z pilota.

Nadal próbuje znaleźć rozwiązanie, jednak bez powodzenia. Może znajdzie się w końcu ktoś mądry w tym temacie kto skutecznie potrafi uaktywnić tę funkcję... :(
[F1] Skoda Fabia 1.4 16V 75kW/101KM (Mint)

Awatar użytkownika
kapi
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 2790
Rejestracja: 25 lutego 2008, 00:11
Lakier: Błękitna Laguna metalic
Silnik: 1.2 TSI/86 KM
Aktualne auto: Fabia III Monte Carlo
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: kapi » 05 września 2012, 22:07

Jack, ja w swojej F1 miałem dokładany alarm z funkcja domykania, i działało.
na forum golfa chłopaki robili to tak :
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=250965
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=94351


slavkoss
-#user
-#user
Posty: 6
Rejestracja: 18 sierpnia 2009, 18:33
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: slavkoss » 06 września 2012, 11:44

Orientuje się ktoś może czy port rs232 podłączony do laptopa za pomocą karty PCMCIA będzie współpracował z programem opisanym w pierwszym poście i interfejsem?
Znalezienie (wśród znajomych) laptopa z oryginalnie wbudowanym portem rs232 graniczy z cudem, a zakup nowego kompa nie wchodzi w grę.
Obrazek

Miłosław
-#user
-#user
Posty: 20
Rejestracja: 12 marca 2013, 11:10
Lakier: Błękit Admirał metalic
Silnik: 2.0 MPI/115 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Miłosław » 17 marca 2013, 11:31

Ktoś zna odpowiedź na powyższe pytanie? Ja jestem bliski kupna karty ExpressCard z portem COM/RS232 i wiem, już że w DOS'ie będzie widoczny.
VDS-PRO rozumiem, że działa na każdym module? Mam 6Q1937049D i nie chciałbym lipy w połączeniu jak kupie EC z portem COM za 100zł a tu kicha będzie...
Na szczęście mam taki interfejs, więc tylko dokupie kabel COM do podłączenia do kompa.
Ktoś już robił takie zabiegi na innych modułach niż ten w instrukcji na początku tematu?

Miłosław
-#user
-#user
Posty: 20
Rejestracja: 12 marca 2013, 11:10
Lakier: Błękit Admirał metalic
Silnik: 2.0 MPI/115 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Miłosław » 28 marca 2013, 19:43

kupiłem kabel rs232, podpiąłem do starego kompa i do mojego interfejsu.
Zbotowałem z DOS i kicha. Program widzi interfejs ale już nie łączy z autem, zostaje mi chyba kupno alarmu albo systemu zamykania.

Awatar użytkownika
enemik
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 673
Rejestracja: 15 czerwca 2009, 19:33
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: enemik » 28 marca 2013, 23:05

u mnie w fabi domykanie szyb było funkcją do alarmu więc jak nie chce się włączyć to próbować alarm z domykaniem lub inne ustrojstwo
było czerwone kombi 1,4 16V 101KM/74kW
jest beżowe kombi 1,8 TSI 160KM(narazie)118kW

Marianoo
-#user
-#user
Posty: 36
Rejestracja: 10 sierpnia 2010, 00:56
Lakier: Błękitna Laguna metalic
Silnik: 1.9 TDI/160KM ++
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Marianoo » 28 marca 2013, 23:16

Na alledrogo widzialem moduly/pastylki z przewodem, ktore dawaly sygnal po zamknieciu z pilota na oryginalny modul domykania. Tj, auto myslalo, ze zamykamy kluczykiem i domykalo szyby, chociaz zamknelismy pilotem:)
Na forum bodajzeVW Polo, jeden uzytkownik sam skonstruowal sobie modulik rozbudowany. Moze z pilota zamykac/otwierac szyby, zatrzmac je w trakcie otwierania. A chyba domykanie/otwieranie mu dziala jak przytrzyma dluzej pilot wcisniety.

Miłosław
-#user
-#user
Posty: 20
Rejestracja: 12 marca 2013, 11:10
Lakier: Błękit Admirał metalic
Silnik: 2.0 MPI/115 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1] Domykanie szyb z pilota !

Postautor: Miłosław » 29 marca 2013, 12:15

Czytałem o tym, chciałem bez takiego grzebania za pomocą VDS to rozkminić, tak więc F1 z 1.9 SDI moduł 6Q1 937 049D nie pociągnie na tym.
Najprędzej chyba zaopatrze się w taką pastylkę
Chociaż już większy pożytek z takiego alarmu
Szkoda, że takiego alarmu nie można skonfigurować z oryginalnym pilotem (mam klucz z grotem i 2 przyciski otwórz/zamknij), zawsze mniej do targania w kieszeni.
Najpierw i tak muszę rozkminić brak zasilania w klamce klapy, jakby ktoś mógł pomóc to byłoby super - link do tematu, bo aktualnie dorobiłem linkę do zamka i teraz mam 2 cięgna przy fotelu ;).



Wróć do „Zrób to sam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości