Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

Brak napięcia w przewodzie zasilającym radio

Masz problem z elektryczny w swoim samochodzie ? Opisz go a na pewno ktoś Ci pomoże.
dom.1234
Status: Offline

Brak napięcia w przewodzie zasilającym radio

Postautor: dom.1234 » 27 listopada 2018, 12:10

Witam
Posiadam Skodę Fabie II 1,4 tdi z 2008 r.
Mam problem z podłączeniem radia ponieważ w wiązce przewodów do radia a dokładnie w przewodzie Power 12+ nie ma napięcia, bez względu czy samochód jest na uruchomionym silniku czy tylko stacyjka jest przekręcona na pierwsza pozycje . Oczywiście radio jest sprawne w 100% oraz bezpiecznik od radia znajdujący się w skrzynce z bezpiecznikami pod kierownicą jak i bezpiecznik w radiu są sprawne.
Czy miał ktoś podobny problem ?? Co można w takiej sytuacji zrobić ??

Kuba268413975
-#user
-#user
Posty: 46
Rejestracja: 03 lutego 2016, 01:23
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Brak napięcia w przewodzie zasilającym radio

Postautor: Kuba268413975 » 06 grudnia 2018, 14:40

Multimetr. Sprawdź czy dochodzi napięcie na kostce. Jeżeli nie ( a raczej tak jest ) to jedziesz po kablach do tyłu. Multimetr ustawiasz na obwód ( czyli mierzenie ciągłości przewodu ). Sprawdzasz po prostu od którego momentu jest ewentualnie przerwana wiązka. Wiązka od radia idzie pod włącznik świateł, za którym pod deską są umieszczone przekaźniki. Może któryś z nich zakończył żywot. Sprawdź czy do niego dochodzi prąd, czyli przed przekaźnikiem i za nim analogicznie. Łatwa sprawa tylko trochę rozbierania deski.



Wróć do „Warsztat elektryczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości