Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

Przepustnica

Masz problem z mechaniczny w swoim samochodzie ? Opisz go a na pewno ktoś Ci pomoże.
Awatar użytkownika
kapi
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 2779
Rejestracja: 25 lutego 2008, 00:11
Lakier: Błękitna Laguna metalic
Silnik: 1.2 TSI/86 KM
Aktualne auto: Fabia III Monte Carlo
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: kapi » 25 maja 2018, 11:06

Danecki z Piekar
lub
Autoelektronika z Tarnowskich Gór

lub kolega z Rudy Slaskiej - TK Serwis

swoją byłą F1 serwisowałem - wszędzie.
z warsztatem w TG miałem kontakt jak wywaliło mi przepływomierz
warsztat z Piekar "uratował" mi turbine,
a u kolegi robie (do nadal) różne drobne naprawy

TG i Piekary do najtańszych nie należą.

mariomario
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 267
Rejestracja: 30 października 2011, 20:00
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: mariomario » 25 maja 2018, 11:55

o kurczę ...troche daleko od mnie, nie znasz może gdzieś w mazowieckim ?

Awatar użytkownika
kapi
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 2779
Rejestracja: 25 lutego 2008, 00:11
Lakier: Błękitna Laguna metalic
Silnik: 1.2 TSI/86 KM
Aktualne auto: Fabia III Monte Carlo
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: kapi » 25 maja 2018, 20:27

Niestety - to nie moje tereny...

Może ktoś tu podpowie,

lub pytaj na ocp lub fabiaclub...
takie życie...

mariomario
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 267
Rejestracja: 30 października 2011, 20:00
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: mariomario » 29 maja 2018, 19:55

kurczę nikt nic nie wie...
Co ja teraz mam zrobić ?
NIKT WIĘCEJ TAKIEGO CZEGOŚ NIE MIAŁ ?????
PANOWIE ODEZWIJCIE SIĘ ....


mariomario
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 267
Rejestracja: 30 października 2011, 20:00
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: mariomario » 30 maja 2018, 09:57

...to może napiszcie które kable powymieniać....bo ja już zgłupiałem. :oops:

patgaw
-#user
-#user
Posty: 77
Rejestracja: 26 czerwca 2017, 16:40
Lakier: Beż Cappuccino metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Aktualne auto: Fabia I 2007
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: patgaw » 30 maja 2018, 12:53

pozostaje ci serwis chyba tylko
na forum polecali warszawa syreny 14 skoda serwis
http://www.zumi.pl/350658,Auto_Skoda_P_ ... firma.html
tylko uwaga bo na tym terenie jest duzo warsztatow

mariomario
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 267
Rejestracja: 30 października 2011, 20:00
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: mariomario » 30 maja 2018, 16:10

,,padgaw,, dzięki za info po świętach dryndnę tam to zobaczymy co i jak...

mariomario
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 267
Rejestracja: 30 października 2011, 20:00
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: mariomario » 30 maja 2018, 17:21

aaaa...Panowie zauważyłem dziś , że obroty przygasają jak włączę światła, uchylam szybę, albo włączam wentylator od drugiego biegu, i jest to samo.
A jak włączę klimatyzację to tego nie ma....może teraz jakieś wnioski ....???

mariomario
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 267
Rejestracja: 30 października 2011, 20:00
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: mariomario » 30 maja 2018, 19:12

właśnie sprawdziłem alternator i regulator napięcia i jest oki. Słuchajcie a może to jakiś czujnik w przepustnicy...Jest tam jakiś ?
:evil:

omron
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 190
Rejestracja: 30 grudnia 2007, 23:30
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Przepustnica

Postautor: omron » 03 czerwca 2018, 22:29

" zauważyłem dziś , że obroty przygasają jak włączę światła, uchylam szybę, albo włączam wentylator od drugiego biegu" - wszystko to jest "po stacyjce" (!) czyli aku > klemy > bezp. na aku > stacyjka ... tak proponuję szukać ...
pozdrawiam



Wróć do „Warsztat mechaniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 4 gości