Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Wszelkie modyfikacje optyczne.
Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2502
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: TOMUŚ » 21 lipca 2018, 17:47

Wszystkie rzeczy wymagają kodowania. Jeśli nie masz tego to wymiana bcm na wyższy.
Pozdrawiam,
Tomek

Tym
-#user
-#user
Posty: 5
Rejestracja: 19 lipca 2018, 08:52
Lakier: Srebrny Diamond metalic
Silnik: 1.2 HTP/70 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: Tym » 21 lipca 2018, 19:50

To znaczy wszystkie te rzeczy wymagaja kodowania innym kodem i wtedy się pojawia. Czy jest jeden kod a mój bcm tego nie obsługuje.

Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2502
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: TOMUŚ » 21 lipca 2018, 20:12

Podpowiadacz biegów.
To kodowanie. Jesli na wyświetlaczu od nokii nie będzie tego pokazywało nie jest wykluczone wymiana licznika na maxika co jest kosztowne. Myślę że bcm tego nie załatwi. Licznik ma też swój sterownik. W liczniku koduje się takie coś jak kontrolka poziomu płynu w spryskiwaczu.
Dla mnie jest to mocno zbędny bajer. Mam go tez i jakbym miał go wyłączonego to bym się też cieszył jak z nim. On mi podpowiada zmiany biegów w zakresie 1700 - 2000 obrotów. To niestety jest zajeżdżanie silnika. On głównie reaguje na to w jakim położeniu jest pedał gazu. Im więcej go wciśniesz tym szybciej on Ci podpowiada zmianę.

Akumulator.
Nie wiem czy to jest dostępne w Skoda. Jak u seata jest to i pewnie u Skody też. Tu pozostaje kodowanie tylko i wyłącznie.

085C mało obsługuje , bo to jest podstawowy sterownik co był w fabiach. On głównie występował w wersjach classic. Już w ambiente był 086 a w style był 087 czy 088
Pozdrawiam,
Tomek

Tym
-#user
-#user
Posty: 5
Rejestracja: 19 lipca 2018, 08:52
Lakier: Srebrny Diamond metalic
Silnik: 1.2 HTP/70 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: Tym » 21 lipca 2018, 21:34

Jeśli to kodowanie to z skąd wziąć te kody. Podpowiadacz biegów tylko denerwować może ale rezerwa płynu do spryskiwaczy już fajny bajer tylko czy w wersji clasik jest odpowiedni czujnik raczej nie. Ale jak z akumulatorem rozwiązać sprawę tego raczej nie było w skodach tym bardziej na noki. może kiedyś ktoś to ruszy.


Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2502
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: TOMUŚ » 22 lipca 2018, 11:28

zasada jest prosta. Podpinasz się komputerem i widzisz co masz . Jak nie masz to nie ma, jak masz to masz.

Na czujnik to już inny temat.
Pozdrawiam,
Tomek

Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2502
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: TOMUŚ » 24 lipca 2018, 18:09

Witaj.

Czy twoje pytanie jest do mnie?
Pozdrawiam,
Tomek



Wróć do „Tuning optyczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości