Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Wszelkie modyfikacje optyczne.
tasman_elektro
-#user
-#user
Posty: 2
Rejestracja: 07 lutego 2018, 14:55
Lakier: Orange Cayenne metalic
Silnik: 1.6 TDI CR DPF/75 KM
Aktualne auto: Skoda Fabia II 2013 rok
Kontaktowanie:
Status: Offline

Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: tasman_elektro » 07 lutego 2018, 14:57

Witam. Czy któryś z kolegów dokładał w swojej fabi może komputer pokładowy ? Proszę o pomoc

Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2372
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: TOMUŚ » 07 lutego 2018, 19:41

Witam.
Do tej operacji jest potrzebny kawałek przewodu, piny , program do zakodowania i wolny czas na to. Oczywiście jest potrzebny schemat. Załatw sobie schemat elektryki fabia 2 FL obejmujący twój rocznik i tydzień produkcji auta.
Sterowanie wyświetlanymi informacjami może się odbyć za pomocą przycisków na rączce od wycieraczki lub za pomocą multi funkcyjnej kierownicy.
Warto się zastanowić czy nie dołożyć troszkę kasy i zrobić sobie też tempomat . Było by to za jedną robotą
Dokładałem maxika.
Jak byś chciał to mam nowy licznik z MFA (komputer pokładowy na sprzedaż. Nowy, nie używany z papierami.
Pozdrawiam,
Tomek

tasman_elektro
-#user
-#user
Posty: 2
Rejestracja: 07 lutego 2018, 14:55
Lakier: Orange Cayenne metalic
Silnik: 1.6 TDI CR DPF/75 KM
Aktualne auto: Skoda Fabia II 2013 rok
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: tasman_elektro » 07 lutego 2018, 19:58

A posiada ktoś schemat podłączenia komputera pokładowego ?? bądz może ty posiadasz ??

Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2372
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: TOMUŚ » 08 lutego 2018, 17:20

Na fcp nie znajdziesz schematu do F2.
Ja tez nie mam schematu kompa dla twojego rocznika.
Musisz schemat szukać we własnym zakresie.
Pozdrawiam,
Tomek


Awatar użytkownika
Angel
-#user
-#user
Posty: 10
Rejestracja: 19 listopada 2009, 21:32
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: Angel » 11 lutego 2018, 15:44

Wtyczka manetek --> wtyczka licznika

18 - 23
23 - 22
24 - 21
Skoda Fabia II Monte Carlo 1.6 TDI

MaciejWasiak44
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: MaciejWasiak44 » 14 czerwca 2018, 16:06

Hej, czy chcąc ogarnąć u siebie w Fabii 2fl komputer pokładowy wystarczy że wymienię manetkę na taką która obsługuje komputer i podepne pod licznik czy muszę wymienić licznik razem z manetka? Dodam że będę u siebie też zakładał tempomat i chciałbym to zrobić za jednym razem. Moduł komfortu i manetki już mam.

Awatar użytkownika
TOMUŚ
-#junior admin
-#junior admin
Posty: 2372
Rejestracja: 14 kwietnia 2009, 20:41
Lakier: Czerwień Flamenco metalic
Silnik: 1.2 TSI/90 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: TOMUŚ » 15 czerwca 2018, 17:05

Cześć.

Musisz zmienić manetki na takie co mają tempomat i komputer pokadowy.

Jaki masz numer licznika?
Pozdrawiam,
Tomek

MaciejWasiak44
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: MaciejWasiak44 » 15 czerwca 2018, 18:55

Manetki mam takie: 7H0953503GJ a moduł komfortu mam taki: 6R7937087K. A licznik mogę sprawdzić VCDS'em w zakładce 17 - instruments? Czy się mylę?

MaciejWasiak44
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: MaciejWasiak44 » 16 czerwca 2018, 16:34

Sprawdziłem. Mam 5j0920800E.

MaciejWasiak44
Status: Offline

Re: Fabia 2FL montaż komputera pokładowego

Postautor: MaciejWasiak44 » 18 czerwca 2018, 21:24

Zamontowałem dziś manetki, BCM. Zakodowałem w VCDS i działa komputer pokładowy, teraz zostaje tylko pociągnąć wiązkę do CCS :D



Wróć do „Tuning optyczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości