[F1 i F2] Hamulce

Wszelkie modyfikacje mechaniczne.
Awatar użytkownika
MirekS
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 6361
Rejestracja: 28 grudnia 2004, 19:43
Lakier: Beż Cappuccino metalic
Silnik: 1.9 TDI/101 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: MirekS » 27 października 2010, 11:08

Jak cokolwiek zrobisz poza ASO licz się, że na pewno stracisz gwarę, bo jak tylko się coś stanie to za wszelki sposób będą to chcieli powiązać z wymianą hamulców.
Nim założysz nowy TEMAT użyj funkcji SZUKAJ

Pozdrawiam:
MirekS
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW AXR AMBITION
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW ATD Elegance - SPRZEDANA
Skoda fabia 1.4 MPI 44kW AZE Comfort + LPG - SPRZEDANA

larix
-#user
-#user
Posty: 14
Rejestracja: 21 października 2010, 14:42
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: larix » 27 października 2010, 11:35

No tak ale czy to wogóle jest wykluczone czy w chcąc coś takiego zrobic u nich było by to legalne.
był 126 p, Seicento 900, Golf V TDI 138 KM, Escort 1.3

Awatar użytkownika
MirekS
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 6361
Rejestracja: 28 grudnia 2004, 19:43
Lakier: Beż Cappuccino metalic
Silnik: 1.9 TDI/101 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: MirekS » 27 października 2010, 11:37

Napewno legalne, aczkolwiek bardzooo drogie, powiem tak z wszelkimi modyfikacjami poczekaj 2 lata do skończenia gwarancji.
Nim założysz nowy TEMAT użyj funkcji SZUKAJ

Pozdrawiam:
MirekS
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW AXR AMBITION
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW ATD Elegance - SPRZEDANA
Skoda fabia 1.4 MPI 44kW AZE Comfort + LPG - SPRZEDANA

larix
-#user
-#user
Posty: 14
Rejestracja: 21 października 2010, 14:42
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: larix » 27 października 2010, 11:41

Dzieki super. Zapytam kogoś z ASO jaki to koszt jeśli mnie wystraszą to 2 lata poczekam.

[ Dodano: 28-10-2010, 13:27 ]
Już wiadomo nie legalne i do zrobienia po 2 latach bo samochód nie ma homologacji na takie hamulce. I ponoc jest problem z ABS. Ale to poczeka tylko jak by ktoś miał foto i wymiary hamulców od RS bym był zobowiązany na allegro znalazłem nowiutkie ale chyba od jedynki. Suma sumarów bedzie tak http://furmanka.blogspot.com/2008/06/mk ... rakes.html
był 126 p, Seicento 900, Golf V TDI 138 KM, Escort 1.3


canapl
-#user
-#user
Posty: 33
Rejestracja: 03 lutego 2012, 10:29
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1 i F2] Hamulce

Postautor: canapl » 09 września 2013, 16:14

Szukam nowych klocków hamulcowych i zauważyłem, że w sprzedaży są hamulce z różnymi systemami hamulcowymi volkswagen itp. chciałbym się zapytać w jaki sposób najłatwiej to sprawdzić, aby dobrze dobrać klocki?

Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Re: [F1 i F2] Hamulce

Postautor: Goldi » 09 września 2013, 16:23

Najlepiej podać nr Vin sprzedawcy a on coś dobierze, albo ori, albo zamiennik.Nie ma wtedy możliwości pomyłki :)
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<

canapl
-#user
-#user
Posty: 33
Rejestracja: 03 lutego 2012, 10:29
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1 i F2] Hamulce

Postautor: canapl » 09 września 2013, 16:30

Samodzielnie da radę to sprawdzić za pomocą VIN?

Gondro
-#user
-#user
Posty: 3
Rejestracja: 04 grudnia 2013, 12:48
Lakier: Dark Blue metalic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1 i F2] Hamulce

Postautor: Gondro » 21 grudnia 2013, 13:51

Wydaje mi się , że tak.

Awatar użytkownika
Ayesha94
-#user
-#user
Posty: 4
Rejestracja: 14 listopada 2013, 12:31
Lakier: Zieleń Arctic metallic
Silnik: 1.4 MPI/68 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Re: [F1 i F2] Hamulce

Postautor: Ayesha94 » 09 stycznia 2014, 15:24

Spokojnie można sprawdzić za pomocą nr vin:)

Awatar użytkownika
Goldi
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1949
Rejestracja: 03 kwietnia 2011, 22:07
Lakier: Błękit Storm metalic
Silnik: 1.4 16V/80 KM
Status: Offline

Re: [F1 i F2] Hamulce

Postautor: Goldi » 10 stycznia 2014, 00:30

Tak podając nr VIN uzyskasz wszystkie informacje nt swojego auta.Nawet są w stanie określić jaki nr auto miało w produkcji nie wspomnę o nr części i dacie ich montażu w aucie, ale to już tylko do własnego użytku mają.
Pozdrawiam Marcin

Urodziłem się zmęczony i żyję po to, aby odpocząć.


>Moja Fabia<



Wróć do „Tuning mechaniczny”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości