Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

Archiwum

Masz problem z forum? Ciekawą propozycję ? - Napisz !
Awatar użytkownika
wawrzkok
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 108
Rejestracja: 01 października 2008, 17:07
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: wawrzkok » 22 października 2009, 19:58

Luku, wielkie dzięki.
Smyczka doszła. Jest extra.
Obrazek

Awatar użytkownika
Luku
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 157
Rejestracja: 08 czerwca 2008, 20:51
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: Luku » 22 października 2009, 20:02

wawrzkok pisze:Luku, wielkie dzięki.
Smyczka doszła. Jest extra.


Miło to czytać, najważniejsze, że jesteś zadowolony.
WSZEM I WOBEC INFORMUJĘ, ŻE ZOSTAŁA OSTATNIA SMYCZ :szok:

skodzik
-#user
-#user
Posty: 26
Rejestracja: 08 maja 2009, 18:50
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: skodzik » 23 listopada 2009, 01:00

Witam.

Nie wiem jak innych użytkowników ale mnie denerwuje jak świeżo zarejstrowani użytkownicy, ale też i "starsi" zamiast używać opcji szukaj, zadają pytanie, na które już istnieją dziesiątki odpowiedzi, bądź piszą, że "szukali ale nie znaleźli więc ..." choć to nie prawda bo innym użytkownikom jakoś zawsze udaje się wyszukać , czy też po otrzymaniu jakiś odpowiedzi nie piszą czy któraś była prawdziwa ewentualnie jakie było rozwiązanie ich problemu, czy też zakładają takie same tematy na tym i na konkurencyjnym forum, nie wspominając o tym, co najczęściej prowadzi do tego, że ktoś poświęca swój czas żeby napisać odpowiedź, a takowa już istnieje w tym drugim temacie na konkurencyjnym forum. W związku z powyższym proponowałbym aby osoby zaraz po zarejstrowaniu nie mogły pisać na forum, a jedynie mogli je przeglądać i używać opcji "szukaj" np. przez okres 7 dni i np. na taki sam okres powinni być zawieszani już zarejstrowani użytkownicy, którzy popełniliby powyższe "wykroczenia". Z doświadczenia z innych forów wiem, że to działa, jak i z własnego doświadczenia kiedy to zapisałem się na forum, na którym nie mogłem pisać przez tydzień, jako nowo zarejstrowany, a po owym tygodniu okazało się, że już nie musiałem o nic pytać bo wszystko znalazłem korzystając z opcji "szukaj" i mogłem się zająć bieżącymi dyskusjami na forum.
Podobną sugestię złożyłem na konkurencyjnym forum.

Pozdrawiam

techniczny
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1817
Rejestracja: 27 października 2004, 23:16
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: techniczny » 23 listopada 2009, 07:32

Jeśli ktoś z użytkowników lub adminów/moderatorów popiera ten pomysł to piszcie tutaj :).
Ja nie jestem przekonany do takich rozwiązań, a nawet jeśli miałoby to być ograniczenie w pisaniu postów to nie na 7 dni - to stanowczo za długo wg. mnie.
Zobaczymy, co sądzą inni.
Nie odpowiadam na PW / e-mail


Awatar użytkownika
MirekS
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 6359
Rejestracja: 28 grudnia 2004, 19:43
Lakier: Beż Cappuccino metalic
Silnik: 1.9 TDI/101 KM
Aktualne auto: Skoda fabia combi
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: MirekS » 23 listopada 2009, 16:25

Osobiście nie popieram takiego rozwiązania, uważam, iż jeśli komuś CHCE SIĘ użyć funkcji SZUKAJ to użyje, jak nie to nie i karencja X dni, nie wniesie nic do sprawy.
Jakbyśmy wprowadzili to coś, to by trzeba było chyba wytypować osobę która nic by innego nie robiła tylko wystawiała upomnienia i grzebała z pomocą szukajki w wątkach i podawała linki do tematów które juz były, a na to trzeba mnóstwo czasu poświęcić, 99% osób poza forum ma jeszcze pracę i rodzinę.
Owszem byłby wtedy porządek zgadzam się tylko, że mentalności polaków nie tak łatwo zmienić, stanowcza większość wychodzi z założenia "po co ja mam robić inaczej skoro mój ojciec i dziadek robili tak samo i dobrze było".
Ja swego czasu próbowałem scalać tematy, podawać linki jednak była to tylko syzyfowa praca, mało tego jeszcze doszło do kilku utarczek pomiędzy mną, a osobami dublującymi tematy które niestety nie były w stanie pojąć moich dobrych intencji, więc w końcu odpuściłem bo nie mam zamiaru użerać się z sorry za wyrażenie, ale inaczej nazwać tego nie potrafię - "tępymi" osobami które mają ograniczone myślenie i nie pootrafią objąć całokształtu.
Nim założysz nowy TEMAT użyj funkcji SZUKAJ

Pozdrawiam:
MirekS
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW AXR AMBITION
Skoda fabia 1.9 TDI 74kW ATD Elegance - SPRZEDANA
Skoda fabia 1.4 MPI 44kW AZE Comfort + LPG - SPRZEDANA

skodzik
-#user
-#user
Posty: 26
Rejestracja: 08 maja 2009, 18:50
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: skodzik » 26 listopada 2009, 22:42

Witam.

Chcę się odnieść do nieco innego problemu. Otóż prowadziłem, w jednym z tematów, polemikę odnośnie zachowania moderatora MŁODY, na końcu którego podałem wnioski jakie wyciągnąłem oraz powody mojego odejścia z forum. O swojej decyzji, wraz ze wskazaniem problematycznego tematu, poinformowałem, w prywatnej wiadomości, jednego z administratorów. Jednak temat nagle został usunięty, ja nie zostałem poinformowany o tym, więc napisałem ponownie do administratora, jednak z powodu braku odpowiedzi, piszę tutaj aby poinformować wszystkich, że z powodu braku mojej akceptacji dla zachowania moderatora MŁODY, odchodzę z forum, w związku z czym nie będę dostępny dla ewentualnych użytkowników, którzy by mieli do mnie jakiekolwiek pytania. Dziękuję wszystkim za wspólną wymianę poglądów i wzajemne rozwiązywanie problemów. Poniżej zamieszczam "kopię tematu", który został usunięty"

Pozdrawiam



forum miłośników i użytkowników Skody Fabii

PORTAL • Pomoc • Statystyki • Użytkownicy • Grupy • Album • Download

Szukaj • Prywatne Wiadomości • Profil • Zaloguj • Rejestracja


Ogłoszenie
ZOBACZ JAK ZOSTAĆ KLUBOWICZEM !

Pobierz ulotkę reklamującą klub
Ogłoszenie

Fabia Club Polska Strona Główna » GARAŻ » Warsztat mechaniczny » wymiana oleju w HTP 1,2 64KM Poprzedni temat «» Następny temat
wymiana oleju w HTP 1,2 64KM
Autor Wiadomość
MŁODY
Moderator
--- Sport Line ---


Silnik: 1.2 HTP/64 KM
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 05 Mar 2005
Posty: 1271
Skąd: SY - MŁODY

Wysłany: Wto 24 Lis, 2009 15:54 wymiana oleju w HTP 1,2 64KM
panowie czy ktoś wymieniał olej w HTP
jeśli tak to proszę o krótki opis czynności
najbardziej interesuje mnie wymiana filtra oleju





skodzik
rozkręca się

Silnik: 1.2 HTP/64 KM
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Maj 2009
Posty: 27
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: Wto 24 Lis, 2009 17:49
Witam

Rozumiem, że to pytanie, to rodzaj intelektualnej prowokacji, bo jeśli "moderator" nie potrafi skorzystać z opcji szukaj, to myślę, że istnienie tego forum nie ma większego sensu.

1. http://www.fcp.pl/forum/v...t=wymiana+oleju

2. http://www.fcp.pl/forum/v...t=wymiana+oleju

Pozdrawiam




wolfmk
klubowicz
Choice


Silnik: 1.2 HTP/64 KM
Lakier: Srebrny Diamond metalic
Pomógł: 8 razy
Dołączył: 27 Paź 2004
Posty: 1452
Skąd: Jaworzno - SJ

Wysłany: Dzisiaj 7:56
Noo MŁODY, to pojechałeś po bandzie :D .
_________________






MŁODY
Moderator
--- Sport Line ---


Silnik: 1.2 HTP/64 KM
Pomógł: 5 razy
Dołączył: 05 Mar 2005
Posty: 1271
Skąd: SY - MŁODY

Wysłany: Dzisiaj 15:47
skodzik napisał/a:
Witam

Rozumiem, że to pytanie, to rodzaj intelektualnej prowokacji, bo jeśli "moderator" nie potrafi skorzystać z opcji szukaj, to myślę, że istnienie tego forum nie ma większego sensu.

1. http://www.fcp.pl/forum/v...t=wymiana+oleju

2. http://www.fcp.pl/forum/v...t=wymiana+oleju

Pozdrawiam


i sadzisz że tu jest wszystko wyjaśnione ?!

to np .:

jakim kluczem odkręcić tzw korek od filtra paliwa ?

czekam na konkretny opis czynności :cisza:





Ciacho
Miłośnik FCP
Skoda Lover


Silnik: 1.4 TDI/70 KM
Lakier: Srebrny Brilliant metalic
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 27 Sty 2008
Posty: 414
Skąd: Ropczyce

Wysłany: Dzisiaj 15:50
filtra oleju chyba??

ja też nie wiedziałem jakim kluczem jak kiedyś zmieniałem sobie olej, więc wziąłem co miałem klucz tzw. francuz z regulacją, wziąłem przez szmatkę żeby tego plastiku nie zjechać brzydko, i sie elegancko odkręciło, tak samo zakręciłem i nic sie nie dzieje

jest to masakrycznie proste, więcej wiary w siebie i do dzieła :)
_________________

Było SDI, jest TDI :)





skodzik
rozkręca się

Silnik: 1.2 HTP/64 KM
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Maj 2009
Posty: 27
Skąd: Bydgoszcz

Wysłany: Dzisiaj 16:57
Witam.

Odnośnie postów w tym temacie, autora "MŁODY", to przerażające jest, że osoba będąca moderatorem nie rozumie, że forum jest od tego, żeby dyskutować o problemach i ewentualnych rozwiązaniach i ma na celu nakierowanie użytkowników na właściwe tory, a nie pisanie każdemu z osobna, "punkcik po punkciku", jak wszystko wykonać, szczególnie jeśli chodzi o wymianę oleju, której nawet szczegółowy opis można znaleźć, zarówno w tematach, jak i w materiałach, typu książki czy broszury, zamieszczanych w linkach na tym i na konkurencyjnym forum, do którego "MŁODY" również należy i na którym również zadał to pytanie, wystarczy tylko chcieć poszukać. Wobec powyższego, rozumiejąc, że jako "moderator stoi wyżej w hierarchii forum niż ja i na pewno nie zostanie w żaden sposób upomniany", a ja nie mogę się pogodzić z takim zachowaniem, osoby będącej moderatorem forum, postanawiam odejść z tego forum. Dziękuję wszystkim za współpracę i wspólną wymianę poglądów.

Pozdrawiam

P.S

Wysłałem już do administratora e-mail z prośbą o usunięcie konta.





Wyświetl posty z ostatnich:
Fabia Club Polska Strona Główna » GARAŻ » Warsztat mechaniczny » wymiana oleju w HTP 1,2 64KM
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

techniczny
-#Zasłużony dla FCP
-#Zasłużony dla FCP
Posty: 1817
Rejestracja: 27 października 2004, 23:16
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: techniczny » 27 listopada 2009, 05:43

Ja tylko dodam, że forum to nie instytucja, z której się odchodzi lub w niej zostaje :). Po prostu - albo wchodzisz na forum, albo nie wchodzisz. Inaczej natomiast wygląda sprawa z członkostwem w klubie.
Jeśli chodzi o użytkownika skodzik, to moje wątpliwości budzi przesadnie poważne podejście do samego forum, jak i tonu wypowiedzi. Nie zapominajmy, że jest to nieoficjalne forum Skody (władze Skody nie udzielają się tutaj, ani nie zabierają głosu w wątkach), a w związku z tym atmosfera jaka tutaj panuje jest również "nieoficjalna". Mam nadzieję, że wszyscy użytkownicy i klubowicze wiedzą, o co mi chodzi ;).
Administrator, moderator - też człowiek. Nikt tutaj nie jest wyższy w hierarchii. Osoby te zwyczajnie pilnują porządku na forum..
Nie odpowiadam na PW / e-mail

Awatar użytkownika
bloku
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 309
Rejestracja: 13 stycznia 2009, 02:18
Lakier: Błękit Admirał metalic
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: bloku » 27 listopada 2009, 08:24

wolfmk pisze:).
Administrator, moderator - też człowiek. Nikt tutaj nie jest wyższy w hierarchii. Osoby te zwyczajnie pilnują porządku na forum..



Ten sam problem mieliśmy na jednym z Trójmiejskich For - nikt nie rozumiał funkcji Moda czy Admina. Większość uważało ich za "władze" klubowe a tak na prawdę są to ludzie do porządkowania i pilnowania statusu forum.

Jednakże często się zdarza że Moderatorzy różnie interpretują swoje prawa i obowiązki.


Jakkolwiek...warto poznać sprawę od strony MŁODEGO...może miał zły dzień?!
Weekendowo:
Audi B2,B3 i B4....trochę ich było.
Audi A6 3,0 30VQ - było
Audi S6 Avant Tip - było
Audi S6 Avant Man - było
Audi A4 2.8 30VQ - Jest

W tygodniu:
- Fabia 1 1,4 16V 80KM - było
- Fabia 2 1,4 16V 86KM (x2) - były
- Fabia 3 1,0 12V 75KM - jest

Awatar użytkownika
marcin_wawa_85
-#klubowicz
-#klubowicz
Posty: 35
Rejestracja: 15 listopada 2009, 00:26
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

pytanko o dodawanie fotek

Postautor: marcin_wawa_85 » 29 listopada 2009, 13:03

chcialbym pochwalic sie swoim autkiem ale nie moge dodac zdjec jako zalacznik do poszta prosze o podpowiedz jak to zrobic:D
pozdrawiam

Awatar użytkownika
kornat
-#miłośnik FCP
-#miłośnik FCP
Posty: 1400
Rejestracja: 23 marca 2007, 21:39
Lakier: Beż Sahara metalic
Silnik: 1.2 HTP/54 KM
Kontaktowanie:
Status: Offline

Postautor: kornat » 29 listopada 2009, 13:17

Najlepiej wrzucać na serwer http://imageshack.us/ i następnie kopiować link np. z ramki "forum 1" i wklejać w posta



Wróć do „Uwagi, Sugestie, Błędy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości