Ogłoszenie

Kliknij po więcej informacji -> OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

UWAGA Wysyłka gadżetów zostaje wstrzymana. Zapraszamy ponownie już w sierpniu bieżącego roku.

[F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Odpowiedz


To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:

BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone

Przegląd tematu
   

Rozwiń widok Przegląd tematu: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Re: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: Durial » 22 maja 2018, 07:29

krokodyl901 pisze:Witam! nie zrozumiałem - problem w:
1. ilości powietrza po przełączeniu pozycji przełącznika brak wyraźnej różnicy w ilości dmuchanego powietrza - Tu problem z wentylatorem (silnikiem), filtr na wlocie powietrza
2. czy przełączeniu ciepłe - zimne ? tu problem z klapką w obiegu powietrza lub nagrzewnicą (zapowietrzona)


Druga opcja :) Czasem majac ustawione na max zimne, przez chwile leci cieple powietrze. Podczas zmiany z max cieplego na zimne, autko potrzebuje kilku minut aby zimne zaczelo faktycznie leciec. Mechanik powiedzial,ze do wymiany jest panel z pokretlami (50zl ze szrotu). Bede dzis u niego to podpytam o ta nagrzewnice i klapke, ale ogolnie duzo z tym roboty? :)

Re: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: krokodyl901 » 21 maja 2018, 12:24

Witam! nie zrozumiałem - problem w:
1. ilości powietrza po przełączeniu pozycji przełącznika brak wyraźnej różnicy w ilości dmuchanego powietrza - Tu problem z wentylatorem (silnikiem), filtr na wlocie powietrza
2. czy przełączeniu ciepłe - zimne ? tu problem z klapką w obiegu powietrza lub nagrzewnicą (zapowietrzona)

Re: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: Durial » 17 maja 2018, 10:20

Jeśli chodzi o nawiew, dziś sprawdziłem i sytuacja wygląda następująco.
Po zmianie nawiewu z ciepłego na zimny, podczas jazdy 90 km/h potrzebował około 30 sekund żeby się ochłodzić (dmuchawa na 2 poziomie). Jak dałem na zimne, wentylator na 1 i dojeżdżałem do zakrętu, wentylator zaczynał grzać :? Po rozpędzeniu się znów chłodził. Gdy obroty dmuchawy były ustawione na 2, nie było to już tak zauważalne, ale wydaje mi się, że też delikatnie grzał na zakrętach. Nigdy wcześniej nie spotkałem się z czymś takim, nawet w Matizie :lol:

Re: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: patgaw » 16 maja 2018, 19:06

aaa tak. zle przeczytalem twoj pierwszy post. masz uszkodzona koncowke musisz ja wymienic i wtedy separator iso iso

co do nawiewu to najpierw daj cieple a potem na maks zimne i zobacz za ile bedzie leciec zimne,

Re: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: Durial » 16 maja 2018, 14:23

Ok, czyli separator, jednak potrzebny będzie chyba iso-iso, ponieważ radio ma wystające gniazdo, nie jest schowane w środku.
Wrzucam zdjęcie:
http://gallery.sellhelp.pl/view/28987/5

Proszę wyprowadzić mnie z błędu, jeśli się mylę :)

Pozostaje kwestia nawiewu, jednak i tak będę musiał wybrać się z tym do mechaniora. Chyba, że ktoś ma chęć podpowiedzieć co to może ewentualnie być, to będę wdzięczny.

Re: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: patgaw » 16 maja 2018, 12:26

https://multisort.pl/product/Separator- ... gL0UvD_BwE

tego potrzebujesz jako ze oryginalne radio ma zasilanie antenty

Re: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: Durial » 16 maja 2018, 10:53

Bardzo dziekuje za podpowiedz. Czy moglbym prosic jeszcze o jakies zdjecie pogladowe wspomnianej przejsciowki? Nie moglem znalezc w internetach koncowki wygladajacej tak jak moja, stad myslalem, ze bolec jest wylamany. Mam radio Becker Traffic Pro 4720.

Re: [F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: qs300 » 16 maja 2018, 07:25

To nie jest wtyczka ISO, tylko złącze antenowe radia, musisz kupić przejściówkę z bolcem i montujesz do tej końcówki.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

[F1] Problem z nawiewem, antena do radia

Post autor: Durial » 16 maja 2018, 06:22

Witam forumowiczów!

Od niedawna jestem posiadaczem Fabii 6y 1.4 16v 75km 2002 elegance i od razu mam małe problemy. Liczę na pomoc bardziej doświadczonych osób :)

1. Dmuchawa nawiewu potrzebuje ok. 5 minut aby przelaczyc sie z goracego powietrza na zimne. Regulator dziala normalnie, przynajmniej tak mi sie wydaje.

2. Wtyczka do radia (chyba iso) nie posiada tego bolczyka, wrzucam zdjecie pogladowe.
Obrazek
Pytanie - czy ucinac kabel i wstawiac nowa zlaczke, a moze jest jakis inny sposob na to?

Przepraszam za brak polskich znakow - temat zakladany w telefonie. Jestem laikiem w tych sprawach, dlatego licze na wyrozumialosc :)

Z gory dzieki za pomoc!

Na górę